Nyborg Strand Hotel og Konference. Arkivfoto.

ESG-kurser skal gøre leverandører i stand til at opfylde krav fra hotel

I starten af året indførte et fynsk hotel ESG-klausuler i sine kontrakter. Nu tilbyder hotellet også kurser til leverandører og samarbejdspartnere, som man håber, kan bringe dem på bølgelængde med hotellet.

Sidst i januar meddelte Nyborg Strand Hotel & Konference, at man har indført ESG-klausuler i sine kontrakter, som skal sikre, at bæredygtighed integreres i alle leverancer til hotellet. Kort sagt skal ESG fremover inkorporeres i alle kontrakter, som hotellet indgår med leverandører og samarbejdspartnere.

Nu følger hotellet op på den nye virksomhedspolitik ved at tilbyde ESG-kurser, som man håber kan give partnerne de grundlæggende redskaber og viden til at kunne opfylde de krav, som hotellet kommer til at stille dem.

”Vi har lanceret dette kursus med det formål at bygge bro mellem vores ambitioner i forhold til ESG og ansvarlighed og vores leverandørers evne til at implementere dem i praksis,” fortæller Jan G. Larsen, direktør på Nyborg Strand, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer:

”Når vi for eksempel vælger at indføre ESG-klausuler i alle fremtidige kontrakter, er det ikke for at skabe hindringer for vores leverandører, men fordi vi ønsker at skabe transparens. Vi ved dog, at de krav, vi stiller, kan udfordre især nogle af de mindre, lokale leverandører, vi samarbejder med. Og det er netop dem, vi har lavet dette ESG-kursus til fordel for, så vi kan fungere som støtte og partner på den rejse, vi skal på sammen.”

En dag til hvert bogstav
ESG-kurset kommer efter planen til at strække sig over tre dage, og Nyborg Strand har dedikeret en enkelt dag til hvert bogstav i ESG, som står for henholdsvis Environmental, Social og corporate Governance.

Kursisterne får lov til at arbejde med konkrete indsatser inden for alle tre områder, og samtidig lægges der op til, at der skabes et rum, hvor deltagerne kan finde sparring hos hinanden og løbende udveksle erfaringer.

Hotellet har hyret Tina Villadsen varetage opgaven. Hun ejer virksomheden ESG Partner, og kommer til at stå for undervisningen af kursisterne.

”Jeg glæder mig virkelig til at dele min viden og erfaring med deltagerne og hjælpe dem med at styrke deres virksomheders bæredygtighedsprofil. Det er afgørende, at selv de mindste virksomheder i dag forstår, at de er en vigtig brik i andres værdikæde, og ser sig selv i den større sammenhæng af ESG og handler i overensstemmelse hermed,” siger Tina Villadsen.

Nyborg Strand meddeler, at kurset er blevet taget godt imod. Således er samtlige 15 pladser, der tilbydes, besat på nuværende tidspunkt.

 

Relaterede artikler:

Hotel øger krav til ESG med ny kontraktklausul

Lancerer ny ESG-platform til restaurationsbranchen

Hotelkæde sætter udløbsdato på brugen af oksekød