Hotel Østerport. (PR-foto: Balder Danmark).

Københavnsk kæde har vokseværk: Overtager drift af hovedstadshotel

Ejendomsselskabet bag et 170 værelser stort hotel har nu fundet en lejer i form af en lokal, københavnsk hotelkæde. Dermed vokser hotelkædens kapacitet markant.

Siden 2016 har det været ejendomsselskabet Balder Danmark, som har ejet og stået for driften af det 170 værelser store Hotel Østerport nær Østerport Station i København.

Men det er ikke ejendomsselskabets kerneforretning at drive hotel, og derfor har man nu indgået en lejeaftale med den lokale, københavnske hotelkæde Go Hotels, som nu overtager driften af hotellet, hvis historie strækker sig tilbage til 1947, oplyser Balder Danmark i en pressemeddelelse.

”Balders kernekompetence i Danmark er ejendomsforvaltning snarere end hoteldrift, hvorfor vi ligesom med de fem andre hotelejendomme, som vi ejer, har indgået kontrakt med en dygtig hotelkæde. Vi er meget trygge ved at kunne overlade stafetten til Go Hotels, som har solid erfaring med hoteldrift og har de rette visioner,” fortæller Flemming Joseph Jensen, administrerende direktør i Balder.

Han tilføjer, at han glæder sig over, at Go Hotels har valgt at beholde de nuværende ansatte på hotellet, for det har haft stor betydning for ejendomsselskabet, lyder det.

Giver adgang til spændende bydel
Hos Go Hotel glæder man sig modsat over, at man nu får mulighed for at drive hotel på Østerbro, som man betegner som et af hovedstadens mest livlige brokvarterer.

”Vi har med overtagelsen af Hotel Østerport fået adgang til én af Københavns mest spændende bydele kun et stenkast fra Parken, med landskampe og store events, Den Lille Havfrue og Amalienborg. Vi overtager et velholdt hotel med mange muligheder for os som hotelkæde. Vi ser blandt andet et stort potentiale for erhvervskunder, som nu får endnu et hotel at vælge imellem, når der skal afholdes møder og konferencer samt findes indkvartering til virksomhedens medarbejdere,” udtaler Christopher Valentin, der er direktør i Go Hotels.

Med tilføjelsen af de 170 værelser, som Hotel Østerport råder over, har Go-hotellerne nu tilsammen 749 værelser på tværs af hovedstadsområdet.

Foruden Go Hotel Østerport, som hotellet kommer til at hedde, driver Go Hotels også lufthavnshotellet Go Hotel Copenhagen i Kastrup, Go Hotel City på Amager, Go Hotel Herlev vest for København og Go Hotel Saga samt Go Hotel Ansgar i indre by.

Go Hotels meldte for ganske nylig, at man var blevet færdige med en renovering af værelserne Go Hotel Herlev, som har til huse på den historiske Herlev Kro.

Balder Danmark, som nu har udliciteret driften af Hotel Østerport, er i øvrigt et datterselskab af det svenske, børsnoterede selskab, Fastighets AB Balder, der har hovedsæde i Göteborg.

Balder Danmark bygger, udvikler og administrerer ejendomme i hovedstadsregionen og ejer i alt seks hotelejendomme, det københavnske vartegn Cirkusbygningen, en erhvervsejendom i Greve og 22 beboelsesejendomme med over 4.000 lejeboliger inklusive mindre erhverv.

 

Relaterede artikler:

579 værelser i hovedstaden: Hotelkæde åbner historisk kro efter totalrenovering

Forbruget bestemmer: Hotel i Danmarks højeste bygning får unik prismodel

Hotelkæde får overskud efter hostel-konkurs