Det lille københavnske luksushotel Herman K. (PR-foto).

Ejendomsudvikler køber københavnsk luksushotel

For blot et par måneder siden overtog Bühlmann driften af boutiquehotellet Herman K i København. Nu har en ejendomsudvikler købt den 2.200 kvadratmeter store hotelbygning.

Den 14. marts overtog Bühlmann-koncernen driften af det hidtidige Marriott-hotel The Socialist med blot 31 værelser og suiter, der ligger tæt på Strøget og Kongens Nytorv.

Overtagelsen betød blandt andet, at hotellet igen hedder Herman K, det navn som hotellet havde, da det åbnede efter en renovering i 2018. Samtidig blev franchisesamarbejdet med Marriott ophævet, og ønsket fra Bühlmanns side er overordnet set at trække luksusboutiquehotellet længere op på highend-skalaen.

Nu er der nyt fra hotellet igen, for den 2.200 kvadratmeter store bygning, som også indeholder restaurant og bar, samt atriumgård og tagterrasse, er nemlig blevet solgt af bygningens ejer, ejendoms- og udviklingsselskabet Dansk Ejendoms Management, ejet af Frantz Longhi.

Den nye ejer er ejendomsudviklingsselskabet AKF, som ejer mere end 60 erhvervs- og boligejendomme i Danmark.

AKF oplyser i en pressemeddelelse, at man med købet af Herman K styrker sin ejendomsportefølje i hotelsegmentet. For mens coronapandemien kastede Danmarks hoteller ud i usikkerhed og tilbagegang, er der nu igen positive takter, og derfor ser man atter hoteller som interessante investeringsmuligheder.

”Hotelbranchen viser igen fremgang. Særligt København oplever i øjeblikket en høj belægningsprocent og en generel tilbagevenden af udenlandske turister. Det er selvsagt meget positivt for branchen. Derfor er vi heller ikke blege for at investere i flere hoteller, og med Herman K er vi glade for at kunne tilføje et spændende kvalitetshotel med en perfekt beliggenhed til porteføljen,” fortæller Ino Dimsits, administrerende direktør i AKF.

Glæder sig over samarbejde
Hos Bühlmann, der ud over Herman K også driver otte hoteller i Jylland, herunder Boutiquehotellerne Royal og Villa Provence i Aarhus samt Designhotel Pier 5, Aalborg Airport Hotel og Scheelsminde i Aalborg, glæder man sig til at samarbejde med AKF. Driften af hotellet vil fortsat være på kædens hænder i de næste 15 år.

”Vi glæder os meget over, at AKF har overtaget ejendommen, hvori vi driver Herman K. Vi glæder os meget til det fremtidige samarbejde og til at udvikle Herman K endnu mere, således det bliver Københavns førende boutiquehotel,” fortæller Anemette Bühlmann, bestyrelsesformand og medejer af Bühlmann-koncernen.

Det københavnske boutiquehotel er i øvrigt ikke det eneste hotel, som AKF for nylig har tilføjet til sin portefølje. I starten af året solgte Dansk Inveco ApS, som igen er ejet af Aage v Jensen Charity Foundation, nemlig Comwell Køge Strand til ejendomsudviklingsselskabet. Siden er pensionsselskabet Sampension og Comwell selv også blevet medejere af hotellet.

 

Relaterede artikler:

Dansk hotel dropper samarbejde med Marriott

Kendt jysk hotelgruppe overtager hotel i København

Historisk hotel slår dørene op efter millionrenovering