Vestkysten. Foto: Flying October.

82 millioner kroner skal skubbe til investeringer uden for de store byer

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat en pulje på 82 millioner kroner, som skal udvikle turismeområder uden for de store byer. Erhvervsfremmebestyrelsen håber, at puljen kan bidrage til at tiltrække private investorer.

Dansk Erhvervsfremmebestyrelse sender nu en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 82 millioner kroner i retning af turismeområder i Danmark, som er placeret uden for de store byer.

Intentionen er, at puljen skal bruges på at skabe forbedret eller ny turismeinfrastruktur, som skal bidrage til at sikre nye kommercielle investeringer i kyst- og naturturismen i Danmark, som for eksempel kan skabe øget overnatningskapacitet, skriver Erhvervsfremmebestyrelsen i en pressemeddelelse.

”2023 var et rekordår for dansk turisme, hvor særligt udenlandske gæster overnattede i Danmark. Det går derfor rigtig godt på turismeområdet, men vi skal blive ved med at udvikle, og det skal denne millionindsprøjtning være med til at styrke særligt uden for de store byer. Derudover kan det være med til at tiltrække nye investeringer,” siger forperson for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Christian Motzfeldt om puljen.

Vil understøtte dansk styrkeposition
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse blev enig om at afsætte de 82 millioner kroner på et møde den 16. april. Etablering eller fornyelse af havnemiljøer, udvikling af multi- og aktivitetsområder, etablering af oplevelsesruter i naturen samt udvikling af nye byrum, er et udpluk af de faciliteter eller former for infrastruktur, der kan få støtte, og som skal medvirke til at tiltrække nye private investeringer, oplyser Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

“Turisme er en dansk styrkeposition, og det er vigtigt for bestyrelsen at understøtte en fortsat positiv udvikling i turismeerhvervet. Dansk turisme er mere end gode postkortminder og oplevelser, området skaber også vækst og nye arbejdspladser i hele landet, og derfor er det afgørende, at vi fortsat støtter, udvikler og styrker de danske turistdestinationer,” siger Christian Motzfeldt.

Erhvervsfremmebestyrelsen oplyser i øvrigt, at man forventer, at kommuner vil være de primære ansøgere til midlerne. Men man understreger samtidig, at private, kommercielle virksomheder kan indgå som partnere, ligesom fonde kan indgå med medfinansiering.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse udmøntede i 2023 cirka 110 millioner kroner til fire turismeprojekter med aktiviteter i henholdsvis Thyborøn, Juelsminde, Nakskov og Naturpark Lillebælt. Denne nye pulje bygger videre på erfaringer fra første annonceringsrunde.

 

Relaterede artikler:

110 millioner kroner til fire turismeprojekter

Erhvervsministeren: Turister får ikke altid den kvalitet, de forventer

Kunst og arkitektur skal trække turister til otte destinationer