DanCenter melder om en stigning i antallet af forud-bookinger frem mod sommeren 2024. Foto: Niclas Jessen.

Stort feriehusbureau oplever stigende efterspørgsel

Et af landets absolut største feriehusbureauer melder om en mærkbar stigning i antallet af forud-bookinger. Samtidig er destinationer væk fra Vestkysten stadig mere populære.

DanCenter er med mere end 12.000 feriehuse i porteføljen i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, hvoraf flest findes i Danmark, ét af landets største feriehusbureauer.

Bureauet har netop offentliggjort en pressemeddelelse, hvori man oplyser, at der er en stigning på 25 procent i antallet af forud-bookinger af sommerboliger i 2024. Samtidig viser tallene, at tyskere topper listen over dem, der reserverer flest danske feriehuse på forhånd til sommeren 2024 efterfulgt af danskere, nordmænd og hollændere.

Derudover er antallet af danskere, der foretager forud-bookinger af sommerferie i Danmark, næsten fordoblet siden 2023. DanCenter oplyser dog ikke, hvor mange bookinger, der præcis er tale om.

Peter Mortensen, chef for regional forretningsudvikling for DanCenter i Østdanmark, mener, at stigningen blandt andet dækker over en stigende efterspørgsel på kyst- og naturferier fra danske gæster. Det får nu bureauet til at fokusere på at udvide udbuddet af feriehuse på destinationer i Danmark, som matcher ferieformen.

”Vi har observeret et stigende antal danskere, der vælger at udforske Danmark og de danske kyster om sommeren. For at imødekomme denne efterspørgsel for indenrigsrejsende vil vi derfor ekspandere og fokusere strategisk på at tilføje flere feriehuse på naturskønne steder i Danmark,” siger Peter Mortensen således.

Destinationer uden for Vestkysten vinder frem
Traditionelt set får Vestkysten flest overnatninger fra kyst- og naturturister, og den seneste analyse af turismeformen i Danmark, som VisitDenmark har foretaget, viser, at Destination Vesterhavet og Destination Nordvestkysten topper på overnatninger, når det gælder turismeformen med sammenlagt 16,6 millioner overnatninger fra kyst- og naturturister specifikt i 2022.

Disse tal dækker dog også over overnatninger på hoteller, campingpladser, lystbådehavne, vandrehjem og feriecentre. På landsplan dækker feriehusene 50,5 procent af overnatningerne fra kyst- og naturturisterne med i alt 22,9 millioner overnatninger.

DanCenter oplyser, at man har spottet en tendens, hvor destinationerne Odsherred, Juelsminde, Fyn og Bornholm markerer sig som favoritter for sommeren 2024.

Disse destinationer har oplevet en gennemsnitlig stigning på 17 procent i forhåndsreservationer for sommeren 2024 sammenlignet med bookinger af samme destinationer for 2023.

Glæder sig over bemærkelsesværdigt opsving
DanCenter er en del af den europæiske koncern OYO Vacation Homes, som driver Belvilla og DanCenter samt online markedspladser som Traum-Ferienwohnungen. Her fortæller koncernens administrerende direktør, Gautam Swaroop, at man glæder sig over opsvinget.

”Vi er glade for, at det bemærkelsesværdige opsving i bookinger, især favorisering af kystdestinationer og voksende indenrigsrejser i sommermånederne har haft en positiv indvirkning på feriehusbranchen i Danmark,” siger han.

DanCenter oplyser også, at favoritdestinationerne blandt bureauets gæster i 2023 var Blåvand, som var den mest bookede destination i Danmark efterfulgt af Marielyst, Bork Havn og Henne Strand.

Disse destinationer oplevede en stigning på 25 procent i antallet af bookinger i 2023 sammenlignet med 2022. Øvrige bemærkelsesværdige destinationer var Odsherred, Juelsminde, Fyn og Bornholm, som rejsende også har vist stor interesse for i 2023, oplyser DanCenter. Juli var i øvrigt den foretrukne måned for rejsende, mens den 15. juli var årets mest bookede dag hos DanCenter.

 

Relaterede artikler:

Digitalt feriehusbureau nærmer sig top-10

Bureau sigter efter at udleje 50 sommerhuse i 2025

Flere vil fejre jul i danske feriehuse