Flere søger mod landets feriehuse i juletiden, viser data fra Novasol. PR-foto.

Flere vil fejre jul i danske feriehuse

Flere lejer danske feriehuse, når de skal planlægge julefejringen. Det er særligt nye familiekonstellationer og efterspørgsel af plads, som driver trenden, oplyser feriehusbureau.

Julen er over os, og i år ønsker flere danskere at fejre højtiden i et af landets mange feriehuse. Det viser data, som det store udlejningsbureau Novasol deler i en pressemeddelelse.

Udlejningsbureauet står for udlejningen af mere end 10.000 ferieboliger i Danmark, og i år oplever bureauet en stigning på 30 procent i antal ankomster i uge 52 sammenlignet med sidste år, mens der specifikt blandt danske gæster er en stigning på 22 procent, der holder jul udenfor hjemmet. Bureauet oplyser dog ikke, præcist hvor mange bookinger den procentuelle stigning dækker over.

Novasol oplyser dog, at man oplever en trend, hvor kunder søger mod landets feriehuse for at få mere plads, som familien kan boltre sig på.

”De fleste indretter jo sjældent deres hjem ud fra, at der en gang om året skal kunne sidde dobbelt eller tredobbelt så mange rundt om spisebordet, og af den grund kan det være svært for mange at have plads til alle julegæsterne, som nogle gange også bliver og sover,” siger Kenn Rasmussen, vicedirektør for portefølje hos Novasol.

Han tilføjer, at moderne familiekonstellationer betyder, at stadig flere samles under samme tag for at fejre julen.

”Mange moderne familier består af både dine, mine og vores børn og alle de andre familiemedlemmer, der følger med i sådan en konstellation. Derfor giver det for os god mening at flere, især danskere, vælger at finde et sommerhus med mere plads, når alle skal samles rundt om julebordet, og der måske også er et ønske om at skabe nogle nye juletraditioner,” siger Kenn Rasmussen og forklarer, at det af samme grund ofte er sommerhuse med mange soveværelser og store spiseborde, som er populære hen over julen.

Giver mere plads til julefred
Det er dog ikke kun et øget behov for plads, der øger efterspørgslen af feriehuse i uge 52. Det giver også bedre mulighed for at lade julefreden sænke sig.

Ifølge familiecoach Ditte Rosschou, kan en juleaften udenfor de vante rammer nemlig mindske de eventuelle uenigheder, som kan opstå, når en masse forskellige mennesker samles om en fælles juleaften.

”Julen er jo superfantastisk på mange måder, men det kan også være svært at finde fælles fodslag, når flere, der alle har forskellige juletraditioner, samles. Derfor kan det hjælpe på nogle af de mere praktiskorienterede uenigheder at vælge et helt nyt og neutralt sted at holde jul. For i sådanne situationer flytter nissen sjældent med, når man fjerner sig fra de vante rammer. I stedet bliver man faktisk ofte sat lidt mere fri, og det vil på neutral grund være ligegyldigt, hvor man hænger julesokkerne,” fortæller Ditte Rosschou.

 

Relaterede artikler:

Ny afgørelse baner vej for kæmpesommerhuse

Erfarne kræfter overtager tre Feriepartner-bureauer

Feriehusbureauer kan håndtere stormskader lokalt