Den Gamle By er blevet kåret til Årets Top Attraktion. (PR-foto: Den Gamle By).

Den Gamle By vinder hæder for nye tiltag

En sammenslutning bestående af nogle af landets største attraktioner har i året peget på Den Gamle By som Årets Top Attraktion. Det er blandt andet en række nye tiltag og værdsættelse fra gæster, der gjorde udfaldet.

Den Gamle By er blevet kåret til Årets Top Attraktion 2024 af sammenslutningen Top Attraktioner, som tæller 20 store turistattraktioner på tværs af Danmark, og blandt dækker museer, forlystelsesparker zoologiske haver og oplevelsescentre såsom Tivoli Friheden, København Zoo, Fårup og Djurs sommerland, ARoS og Universe.

Titlen uddeles af branchefolk i medlemsvirksomhederne, og valget er faldet på netop Den Gamle By på grund af åbningen af museets nye hovedindgang, etableringen af en 2014-gade og færdiggørelsen af 1974-kvarteret. Derudover er udnævnelsen også et klap på skulderen for de gode gæsteevalueringer på service og mad, som Den Gamle By efter eget udsagn har modtaget.

”Det er kun anden gang, at prisen er uddelt og er et stort skulderklap til Den Gamle Bys mange funktioner, frivillige og ansatte, som hver dag giver gæsterne en tur i tidsmaskinen. Vi er meget stolte og ydmyge og sender en varm tak til vores gode kollegaer for den fine hæder,” skriver Den Gamle By på LinkedIn.

Rundede en halv million gæster i 2023
Udnævnelsen af Den Gamle By som Årets Top Attraktion 2024 kommer efter et 2023, som vel nok godt kan betragtes som en succes for det store museum.

Netop åbningen af den nye hovedindgang og åbningen af 2014-gaden var store milepæle for museet, og sidstnævnte er en del af en sammenhængende kulturhistorisk fortælling.

Projektet har været udviklet gennem næsten 20 år og har kostet omkring 500 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden alene har bidraget med 296 millioner kroner.

Men Den Gamle By kunne i 2023 også glæde sig over, at man for første gang siden coronakrisen atter kan bryste sig af et besøgstal på den gode side af en halv million gæster.

550.888 gæster for at være eksakt, og det er det næsthøjeste antal besøgende i museets historie kun overgået af 2017, hvor 571.167 gæster besøgte Den Gamle By.

Det er dermed også et museum i god form, som den forhenværende direktør, Thomas Bloch Ravn, i starten af april kunne overlevere til Den Gamle Bys nye direktør, den 40-årige Julie Rokkjær Birch, forhenværende direktør for Museum Jorn. Thomas Bloch Ravn nåede at være direktør for museet i 28 år.

 

Relaterede artikler:

Direktøren for Den Gamle By giver stafetten videre

Stort museum har atter rundet den halve million

Direktøren for Den Gamle By giver stafetten videre