Destination Sydsjælland og Møn hyldede Camp Adventure og South Zealand Tours for deres samarbejde, der trækker københavnske turister til området. (PR-foto: Destination Sydsjælland og Møn).

Destination overraskede aktører med uventet pris

Destination Sydsjælland og Møn har i denne uge hædret aktører, som gør en forskel for den lokale turisme. Hvad der først var adviseret som et helt almindeligt møde, viste sig for modtagerne at være en prisuddeling.

I starten af ugen var tre turistaktører inviteret til, hvad, de havde fået at vide, var et helt normalt møde. Hvad de dog ikke var klar over, var at de i virkeligheden skulle hædres med en pris som tak for den store rolle, de hver især spiller på Sydsjælland og Møn.

Prisen kalder Destination Sydsjælland og Møn ”Årets turismeinitiativ 2023,” og på et møde i destinationsselskabets bestyrelse blev det besluttet, at vinderne var Camp Adventure og Vinod Kathi, der står bag South Zealand Tours. Derudover blev Ildsjæleprisen uddelt til Citychef i Næstved Cityforening, Nicolaj Lund Jensen.

Når det gælder Årets Turismeinitiativ 2023 vandt Vinod Kathi prisen, fordi han kunne se et behov for, at udenlandske turister, som kom til København og havde hørt om skovtårnet, kunne bruge hjælp til at komme ud til turistattraktionen.

Vinod Kathis idé var at køre de udenlandske turister til Skovtårnet og hjem igen og dermed fjerne den største faktor for, at turisterne fravalgte et besøg til tårnet – nemlig distancen.

Efter flere testkørsler blev et samarbejde med Camp Adventure, der ejer Skovtårnet, sat i stand, og Camp Adventure hjalp Vinod Kathi med at få fat i en bus og et salgskontor til South Zealand Tours i København, som fremover skal danne rammerne for samarbejdet. Vinod Kathi fortæller i en pressemeddelelse, at det betyder meget for ham at modtage prisen.

”Jeg føler i forvejen det er et kæmpe privilegie at få lov til at give en masse værdi til de turister, som min virksomhed kører fra København til Camp Adventure. Jeg får lov til at give dem nogle helt særlige minder, så det er en kæmpestor ære ovenikøbet at modtage en pris for det,” siger han.

Hos Camp Adventure glæder man sig også over prisen:

”Turismeinitiativsprisen har en enorm stor værdi for os, og nu er det anden gang at vi har fornøjelsen af at vinde den. Jeg håber, at den kan være med til at få endnu flere aktører i destinationen til at slutte sig til det projekt, som vi havde muligheden for at starte op med South Zealand Tours,” siger Jesper Mathiesen, administrerende direktør hos Camp Adventure.

Har skab liv i Næstved
Citychef Nicolaj Lund Jensen modtog ildsjæleprisen for sit arbejde i cityforeningen. Han har blandt andet samlet Næstveds detailhandel og været med til at skabe liv i tomme butikslokaler, og så har han bragt Næstveds skøjtebane ved Axeltorv tilbage.

Martin HH Bender, direktør i Destination Sydsjælland og Møn, fortæller, at destinationsselskabet uddeler priserne, fordi det er vigtigt at signalere, at man bemærker turistaktørernes store arbejde.

”Når vi har personer som Jesper, Vinod og Nicolaj, så er det vigtigt at vi viser, at vi lægger mærke til den indsats og de idéer, de er med til at søsætte. De gode initiativer og projekter, som vores ildsjæle i hele destinationen står bag skulle jo gerne sprede sig som ringe i vandet,” siger direktøren således.

 

Relaterede artikler:

Siger stop efter 109 år i turismens tjeneste

10 fynske kommuner går sammen om udviklingsplan

Destination øger fokus på gæsteservice