Sommerland Sjælland har i år investeret 10 millioner kroner i sit badeland. Foto: Sommerland Sjælland.

Sjællandske attraktioner melder om god sommer

Flere sjællandske turistattraktioner melder, at sommersæsonen 2023 har været god. Alligevel har de også mærket meget til den regnvåde juli.

Man kan vist roligt sige, at sommeren 2023 har stået i det omskiftelige vejrs tegn. Den begyndte med en maj og juni med tørke, hvor der der faldt omkring 0,1 millimeter regn på omkring 26 dage, og en juni måned der til gengæld var den vådeste, siden staten startede med at måle nedbør i 1874.

På den anden side af sommeren melder flere sjællandske attraktioner og en enkelt på Lolland nu, at de trods regnvejret i juli, stadig har haft ganske pæne besøgstal. Det skriver TV2 Øst.

Pænt besøgstal trods vejrmæssige udfordringer
Hos Sommerland Sjælland, den mest besøgte attraktion inden for Destination Sjællands geografiske område, betyder regnen, at parken har fået færre gæster, end man havde forventet.

Alligevel rundede man den 9. september gæst nummer 200.000, og det er blot fjerde gang i forlystelsesparkens 38 år lange historie, oplyser Sommerland Sjællands direktør, Kåre Dyvekær.

I 2022 rundede Sommerland Sjælland 246.000 besøgende, hvilket var 4,6 procent højere end i 2021. Sommerland Sjællands store nyhed var i år et vandland, som sommerlandet har investeret 10 millioner kroner i med blandt andet tre nye vandrutsjebaner.

Men den regnvåde juli bød ikke ligefrem på godt badevejr, hvilket kunne ses på besøgstallet, oplyser Kåre Dyvekær.

Maj og juni bød på mange gæster
BonBon-Land i Næstved kan også melde om en god sæson, selvom at gæsteaktiviteten i år har været atypisk. Det fortæller Mette Christina Nielsen, der er kommunikations- og presseansvarlig i BonBon-Land.

Her var maj og juni med det solrige, varme sommervejr de travleste måneder, hvorimod juli, der ellers normalt er den travleste måned, var mindre velbesøgt.

Til gengæld kom gæsterne atter tilbage i stor stil, da vejret blev bedre i august. BonBon-Land oplyser ikke sine besøgstal, men Mette Christina Nielsen fortæller dog, at forlystelsesparken indtil videre har haft flere besøgende, end man har budgetteret med.

Nyt museum får flere gæster end antaget
En ny dreng i klassen på det sjællandske turistmarked er Stevns Klint Experience, et museum, som fortæller historien om dinosaurernes uddøen, som kan ses i klintens geologi. Museet blev officielt indviet af dronningen i oktober 2022.

Museets direktør, Steen Bonke Sørensen, oplyser at museet har fået otte procent flere besøgende i løbet af sæsonen end de 46.000 gæster, man havde budgetteret med.

På den anden side af Sjælland, på ringborgen Trelleborg, er man for første gang i år begyndt at kræve entré for voksne besøgende. Det ser dog ikke ud til at have skadet besøgstallet.

Således har attraktionen på nuværende tidspunkt fået lidt under 60.000 besøgende, og man håber på at nå op på 70.000 gæster inden den 31. oktober, som museet ser som sæsonens afslutning.

God sæson for safaripark
På den anden side af Smålandsfarvandet på Lolland, glæder Knuthenborg Safaripark sig også over en god sommersæson, hvor man med omkring 300.000 gæster ligger 10 procent højere end i 2022.

Den fremgang i besøgstallet tilskriver man bland andet åbningen af Evolutionsmuseet, som kan bryste sig af en samling, der blandt indeholder nogle af verdens mest markante dinosaurfossiler.

Til Turisme24.dk har Knuthenborgs direktør, Christoffer Knuth, tidligere fortalt, at man sigter efter at tiltrække cirka 325.000 gæster i løbet af sæsonen, der løber frem til den 22. oktober. Hvis mange flere gæster går gennem portene, er det for mange, mener han.

”I 2020 var vi oppe over 400.000 gæster, og det ønsker vi ikke at prøve igen, fordi det giver for stor risiko for, at gæsterne får en dårlig oplevelse,” har Christoffer Knuth tidligere sagt til Turisme24.dk.

 

Relaterede artikler:

God start for nyt dinosaurmuseum

Sommerland køber minetog fra jysk attraktion

Forlystelsespark investerer i vedligehold efter kritik