Møllecentret. (PR-foto: Lolland Kommune.)

7.000 kvadratmeter stort plejecenter udbydes til hotelprojekt

Får Lolland Kommune det, som man gerne vil have det, kan der snart opstå et 7.000 kvadratmeter stort hotel i Nakskov. Et rømmet plejecenter bliver nu sendt i udbud.

Snart skal et nyt hotel på 7.000 kvadratmeter se dagens lys i Nakskov. Det mener Lolland Kommune, som om 14 dages tid sender det forhenværende plejecenter Møllecentret i udbud, hvorefter tidsfristen på at byde lyder til efter sommerferien.

”Der har været potentielle købere ude at kigge, og vi har også selv kontaktet nogen og sagt, at vi har det her, kunne det være noget, og andre, der ikke har været ude at kigge, skal jo også have en chance,” fortæller Birgitte Rønnow, sektorchef i Lolland Kommune, til lokalavisen Folketidende.

Møllecentret består i dag af 53 selvstændige boligenheder med toilet, bad og køkken. Læg dertil otte værelser med toilet og bad samt andre faciliteter som spisesal, træningsfaciliteter samt en sydøstvendt terrasse og en stor park.

Mens Lolland Kommune ønsker at afhænde bygningerne, sikrer man sig dog alligevel via en tilbaegkøbs-klausul, så bygningerne ikke kan få lov til at forfalde igennem flere år. Men kommunen er til gengæld villig til at give etape-ibrugtagningstilladelser, så en køber kan renovere i etaper.

Tunnelbyggeri har trukket hotelkæde til Lolland
Mens det stadig er uvist, hvem der kommer til at overtage bygningerne i Nakskov, er der dog andre aktører, som er på vej ind på det Lollandske hotelmarked.

I Holeby er BWH Hotel Group i samarbejde med norske CIC Hospitality i gang med at opføre et nyt Aiden-hotel med 132 værelser, som efter planen kommer til at stå færdigt i 2024.

Og netop denne placering er ikke nogen tilfældighed, da Femern Bælt-forbindelsen, som efter planen skal åbne i 2029, kommer til at gøre Lolland mere lettilgængelig for både hollændere og tyskere.

På den korte bane ser man et potentiale for, at tunnelbyggeriet i sig selv tiltrækker gæster, og når byggeriet er overstået, regner man også med at kunne tiltrække mange potentielle gæster, der søger videre ud i Skandinavien

Visit Lolland-Falster har tidligere oplyst, at man som målsætning har, at destinationen skal have tre millioner turistovernatninger i 2030. Til sammenligning fik man godt 2.2 millioner overnatninger i 2023, hvilket er 19 procent flere end i tiden før corona.

 

Relaterede artikler:

Hoteller og restauranter har stadig sværest ved at finde medarbejdere

Efter ejers død: 200 år gammelt hotel skal sælges

Ejendomsinvestor vil skabe nyt designhotel i København