Det kommende Aiden by Best Western i Holeby. Visualisering: Aiden by Best Western.

Stort hotel vækker glæde i klemt by

Holeby på Lolland har i de seneste år været en presset by. Men et hotel er ved at rejse sig i byen, og det er noget, som vækker håb for fremtiden blandt Holebys borgere.

De seneste år har ikke været de bedste for Holeby på Lolland, som har omtrent 1.400 indbyggere. I 2022 annoncerede Man Energy Solutions, byens største virksomhed, som har 154 medarbejdere, at man i 2027 flytter fabrikken til Trekroner uden for Roskilde.

Det seneste år er det blevet meldt ud, at byens skole også lukker, én af to lokale dagligvarebutikker er lukket, og den lokale sportshal følger måske også trop.

Men et håb er også ved at rejse sig i den lollandske by, for BWH Hotel Group er i samarbejde med norske CIC Hospitality i gang med at opføre et nyt Aiden-hotel med 132 værelser, som efter planen kommer til at stå færdigt i 2024, og det er noget, som vækker glæde blandt byens borgere.

”Det er jo fantastisk. Her vælger et firma at sige, de kan se et potentiale for fremtiden. De kan se mulighederne i Holeby,” siger Erhardt Tonnesen, formand for Borgerforeningen for Holeby og Omegn, til TV2 Øst.

Ligger ved den kommende port til Skandinavien
Aiden-hotellet i Holeby er et af tre hoteller under varemærket, som åbner i løbet i 2024 og 2025, hvoraf et er på vej i Odense og et er på vej i norske Bergen.

Og mens indbyggerne i Holeby ifølge Erhardt Tonnesen er vant til, at virksomheder flytter fra byen, er der en god grund til, at BWH Hotel Group og CIC Hospitality netop har valgt denne placering.

Hotellet hænger sammen med det 30 værelser store Hotel Factory Lodge, og de to hoteller kommer begge til at ligge fordelagtigt tæt på den kommende Femern-forbindelse.

Lige nu regner man med, at hotellet bliver en god forretning på grund af det igangværende tunnelbyggeri, og når byggeriet er overstået, regner man med, at mange potentielle gæster, der søger videre ud i Skandinavien, vil overnatte på hotellet, fortæller Mette Friisgaard Dreier, der er hotelchef på Hotel Factory Lodge.

Hun ser også andre gode egenskaber ved området, som hun beskriver som naturskønt og idyllisk.

Turismeudvikling kræver lokal indsats
I den lokale borgerforening håber Erhardt Tonnesen, at det nye hotel kan sætte gang i turismen i området. Han mener dog også, at Holebys succes som turistby er op til de lokale, men formår de at udnytte muligheden, kan det give fornyet fokus på byen fra omverden, lyder det fra formanden.

Allerede nu har Borgerforeningen for Holeby og Omegn en plan for et nyt initiativ, der skal styrke turismen. Man vil således prøve at lave attraktive grønne områder, der giver anledning til, at besøgende stopper op og nyder en kop kaffe.

Det er i øvrigt forventningen, at Aiden-hotellet åbner den 1. august 2024.

 

Relaterede artikler:

Historisk badehotel er igen gået konkurs

Kontroversielt hotelprojekt er populært blandt naboerne

Tredje generation overtager bornholmsk hotel