Comwell Køge Strand. PR-foto | AKF.

Pensionsselskab og hotelkæde investerer i Comwell-hotel

I starten af året blev et sjællandsk Comwell-hotel solgt til en ejendomsudvikler. Nu vokser ejerkredsen med tilføjelsen af et pensionsselskab, og derudover er Comwell nu også selv en del ejerkredsen.

I starten af året solgte Dansk Inveco ApS, som igen er ejet af Aage v Jensen Charity Foundation, Comwell Køge Strand til ejedomsudviklingsselskabet AKF, som ejer mere end 60 erhvervs- og boligejendomme i Danmark.

Nu har endnu en investor købt sig ind hotelejendommen, og det drejer sig om Sampension, som dermed kommer til at eje hotelbygningen sammen med AKF. Det oplyser Sampension i en pressemeddelelse.

Comwell Køge Strand ligger ned til stranden ved Køge Bugt og har 127 værelser samt møde-, selskabs- og konferencefaciliteter med en maksimal kapacitet på 555 deltagere. Ejendommen består af et grundareal på 22.119 kvadratmeter og et samlet erhvervsareal på 7.860 kvadratmeter.

”Vi ser et medejerskab i Comwell Køge Strand-ejendommen som en rigtig god mulighed for eksponering mod såvel en attraktiv ejendom som en solid og veletableret hoteloperatør. Vi er samtidig glade for at indgå et samarbejde med AKF omkring denne investering og ser gode potentialer for fremadrettet at kigge på andre muligheder sammen,” siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension, om investeringen.

Hotelkæde indtræder også i ejerkreds
Sampension er ikke den eneste nye tilføjelse til ejerkredsen for Comwell Køge Strand. Comwell Hotels er nemlig også selv indtrådt i ejerkredsen.

”Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med Sampension og AKF. Sammen skal vi skabe endnu bedre fysiske rammer for mødet mellem de mange mennesker, der hver dag gæster vores hotel ved stranden i Køge,” lyder det fra Peter Schelde, koncernchef i Comwell Hotels, i en pressemeddelelse fra AKF.

Hotelkælkæden har samarbejdet med AKF i mere end 20 år, og AKF ejer i dag flere ejendomme, hvor Comwell driver hoteller.

Det drejer sig blandt andet om bygningerne, hvor Comwell driver spahotellet Comwell Kellers Park i Børkop nær Vejle, som for nylig blev kåret til Årets Spa, og i 2016 solgte AKF bygningen, hvor Comwell driver hotel i Roskilde, til Pensiondanmark for intet mindre end 267 millioner kroner.

De to virksomheder har i øvrigt tidligere offentligt beskrevet samarbejdet som særdeles godt. Under coronapandemien gik Comwell fra at have en omsætning på cirka tre millioner kroner om dagen til en omsætning på cirka 3.000 kroner om dagen, og her var AKF med til at sikre økonomisk ro for Comwell blandt andet med tilbud om at udskyde huslejeopkrævninger, fremgår det af en pressemeddelelse fra AKF fra 2022.

Ifølge Comwells koncernchef, Peter Schelde, var de løsninger, som hotelkæden kunne finde med AKF, med til at sikre, at man kom styrket ud af coronakrisen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det oplyses i øvrigt ikke, hvor meget de tre parter i ejerkredsen hver især har investeret i hotelbygningen og hvor stor en andel, hver part har erhvervet sig.

 

Relaterede artikler:

Stort ejendomsselskab køber sjællandsk hotel

Dansk hotelkæde vinder Årets Spa

Nyt hotel gav øget omsætning for stor hotelkæde