Boutique Hotel Royal i Aarhus. (Foto: Bühlmann/Rais Foto)

Historisk hotel slår dørene op efter millionrenovering

Et historisk hotel i Aarhus holder stor genåbningsfest senere i maj for at markere en afsluttet renovering til 20 millioner kroner. Der har været fokus på at skabe et boutiquehotel af international standard.

Siden begyndelsen af januar i år har det ældste hotel i Aarhus fået en stor makeover, og nu er hotellet snart klar til at markere forvandlingen.

Således inviterer det ikoniske Hotel Royal i centrum af Aarhus hele byen til stor Grand Opening-genåbningsfest torsdag 23. maj 2024 efter en gennemgribende renovering for et tocifret millionbeløb. Det sidste arbejde vil blive færdiggjort i løbet af de næste to uger.

”Vi var godt klar over, at vi med Hotel Royal havde at gøre med et vartegn, der har stor betydning for mange aarhusianere, men at interessen for at følge renoveringen skulle blive så stor, er alligevel kommet bag på os,” siger hotelchef Line Olesen.

Forpagteren af Hotel Royal er hotel- og gastronomikoncernen Bühlmann, som fik hotellet i sin portefølje 1. maj 2023. Det historiske hotel, der har huset alt fra kongelige til kendte, stod færdigt i 1838 og havde inden renoveringen i alt 69 værelser.

Oprindelig stil er bevaret
Renoveringen af Hotel Royal, der begyndte 2. januar i år, har kostet cirka 20 millioner kroner. Samtlige værelser er blevet forvandlet, og herudover er fem nye værelser etableret – blandt andet en ny stor brudesuite med udsigt til Aarhus Domkirke. Herudover er blandt andet atriumgården, Queens Garden, blevet forvandlet til at indeholde en champagne- og cocktailbar.

I renoveringen er der lagt stor vægt på at forene hotellets historiske rammer med et moderne udtryk. Det betyder, at 80 procent af hotellets oprindelige inventar har fået et tidssvarende udtryk. Og at hotellets oprindelige mondæne stil er bevaret. Fremover får hotellet navnet Boutique Hotel Royal.

Kings suite hos Boutique Hotel Royal i Aarhus. (Foto: Bühlmann/Rais Foto)

”Vi har siden overtagelsen af Hotel Royal haft som ambition at skabe et boutiquehotel af international standard, der ikke ses andre steder uden for hovedstadsområdet. Samtidig har det været afgørende for os at udvise stor respekt for hotellets mere end 180 år lange historie og dets mondæne arkitektur,” siger Danni Bühlmann, direktør i hotelkoncernen Bühlmann.

”Det har derfor været en utroligt spændende proces, og jeg håber, at kommende gæster og aarhusianere vil opleve, at vi har gjort os umage for at skabe et nyt Hotel Royal, der forener det nutidige med hotellets historiske pomp og pragt.”

Stor ambitioner for konditoriet
Da Bühlmann-koncernen overtog Hotel Royal sidste år, lød det blandt andet, at der var planer om at give hotellet et gastronomisk løft med blandt andet champagnebrunch og afternoon tea. Og så blev der luftet tanker om, at konditoriet langt uden for hotellet skulle blive kendt som et ekstraordinært kvalitetsmødested.

Hotel Royal blev det syvende hotel i rækken hos Bühlmann-koncernen. Foruden det historiske hotel i Aarhus driver familien hotellerne Scheelsminde Herregård, Aalborg Airport Hotel og Pier 5 Designhotel i Aalborg, Nørre Vosborg Herregård i Vestjylland, Villa Provence i Aarhus, Peak 12° Designhotel i Viborg, Airport Hotel i Billund og Boutiquehotel Hermann K i indre København.

Bühlmann-koncernen overtog i marts i år driften af Københavns mindste Marriott-hotel, der havde navnet The Socialist. Hotellet, der har 31 værelser, fik hurtigt sit gamle navn, Hermann K, tilbage.

Da Bühlmann overtog driften af hotellet, skrottede man samtidig samarbejdet med Marriott, da hotellet skulle have sin egen ”Bühlmann-identitet med mere sjæl, lune og varme”, lød det.

 

Relaterede artikler:

Bühlmann overtager historisk hotel

Starter tocifret millionrenovering af ikonisk hotel

Dansk hotel dropper samarbejde med Marriott