Hotel Royal på Store Torv i Aarhus. PR-foto.

Starter tocifret millionrenovering af ikonisk hotel

En dansk hotelkæde med vækstambitioner har nu igangsat en stor renovering af Aarhus’ ældste hotel, som kommer til at koste i omegnen af 20 millioner kroner. Målet er at skabe Danmarks førende boutiquehotel, lyder det.

Den 1. maj overtog Bühlmann-koncernen driften af det kendte Hotel Royal i hjertet af Aarhus. Hotellet stod færdigbygget i 1838 og er dermed Aarhus’ ældste hotel. Derudover kan hotellet prale af en elevator med 100 år på bagen.

Men selvom, at Hotel Royal både er et gammelt og særdeles kendt hotel, har Familien Bühlmann større ambitioner for hotellet, og derfor tager kæden nu hul på en omfattende renovering, som kommer til at koste op mod 20 millioner kroner. Med renoveringen ønsker man at skabe et boutiquehotel af international standard, som skal være det førende i landet. Det skriver Bühlmann i en pressemeddelelse.

”Det er både med forventningsglæde og stor ærefrygt, at vi netop har taget hul på renoveringen af Hotel Royal. Hotellet er både med sin pompøse arkitektur og centrale placering i hjertet af Aarhus et af byens mest ikoniske vartegn, og det har vi stor respekt for. Derfor har den indledende proces, hvor vi lægger os fast på det endelige design, også været yderst omhyggelig, således vi yder Hotel Royal den respekt, hotellet fortjener,” fortæller ejer og direktør i hotelkoncernen, Danni Bühlmann.

Vil øge værelseskapaciteten
Selve renoveringen af Hotel Royal starter den 2. januar. Bühlmann oplyser, at man til renoveringsprojektet har hyret den svenske arkitekt- og indretningsvirksomhed Semrén & Månsson, som kommer til at stå for designet på de nye Hotel Royal.

Renoveringen omfatter blandt andet en opgradering af hotellets nuværende 69 værelser, men der bliver også tilføjet fire nye værelser, som spænder over værelsestyperne penthouse, brudesuite, Kings Suite og Queens Single.

Renoveringen omfatter også en ny lobby, og gæster kommer til at kunne nyde en champagnebrunch eller en afternoon tea i hotellets atriuminspirerede restaurant, Queens Garden, oplyser Bühlmann.

”Vi ser utroligt meget frem til at påbegynde renoveringen af hotellets indvendige rammer, således vi skaber et mere nutidigt og moderne hotel med udgangspunkt i Hotel Royals oprindelige, mondæne stil. Det betyder, at vi kommer til at forene de historiske rammer med ny teknologi, eksklusive gastronomiske koncepter og værtskab i verdensklasse. Samtidig kommer vi til at bevare omkring 80 procent af det nuværende inventar, som får et kærligt løft og et mere tidssvarende udtryk, således hotellet også i fremtiden kan stå stærkt i danske såvel som internationale gæsters bevidsthed,” siger Danni Bühlmann om koncernens planer.

En del af en større vækststrategi
Renoveringen af hotel Royal er en del af en vækstplan, som Bühlmann-kæden har lagt. I dag rummer koncernens portefølje otte unikke hoteller i Jylland, men ambitionen er på længere sigt at blive landsdækkende, fortæller ejer og direktør Anemette Bühlmann.

”Vores ambition er at blive en landsdækkende hotelkoncern indenfor en årrække. Vi har de seneste år arbejdet på at udvikle og styrke vores organisation, således vi har det rette fundament til at ekspandere og sætte nye standarder for branchen samtidig med, at vi skaber de bedste oplevelser for vores gæster og arbejdsplads for vores medarbejdere,” siger direktøren således.

Udover Hotel Royal driver Bühlmann hotellerne Scheelsminde Herregård, Aalborg Airport Hotel og Pier 5 Designhotel i Aalborg, Nørre Vosborg Herregård i Vestjylland, Villa Provence i Aarhus, Peak 12 Designhotel i Viborg og Billund Airport Hotel.

 

Relaterede artikler:

Bühlmann overtager historisk hotel

Bühlmann henter ny direktør til Aarhus-hotel

Bühlmann skifter chef på herregårdshotel