Badelandet i Sommerland Sjælland. (Foto: Sommerland Sjælland | Facebook.com | PR)

Snart får kørestolsbrugere nyt vandland

Efter en coronapandemi og til trods for en sommer med massive mængder regn var der pæne besøgstal hos Sommerland Sjælland i 2023. Nu er man på vej med et udvidet vandland, hvor også kørestolsbrugere kan være med.

Oven på en flere år lang coronapandemi ventede der i 2023 en sommer med store mængder regn for Sommerland Sjælland, men man formåede dog alligevel at få en god sæson, fortæller forlystelsesparkens direktør Kåre Dyvekær.

”Oven på sidste års rekordvåde sommer skulle vi lige sunde os. Selv med regnvejret kom vi forbi de magiske 200.000 gæster, og vi må bare konstatere, at vi har præsteret rigtig godt,” siger han i en pressemeddelelse.

Direktøren oplyser, at Sommerland Sjælland nu er klar til at slå portene op til en ny sæson den 10. maj. Og i år byder sæsonen på en nyhed, for parkens vandland, som i forvejen er Sjællands største, har vokseværk.

”Vi laver sidste etape af vandrutsjebanerne ’Twisting Tubes’ færdig, så den tredje af de tre baner også tages i brug i år,” oplyser Kåre Dyvekær.

Han tilføjer, at vandlandet Den Blå Lagune også har fået et nyt legeområde med navnet ”Minisplash,” som blandt andet byder på en vandtunnel og en såkaldt tippespand, som er henvendt familier.

Flere muligheder til kørestolsbrugere
Det er dog ikke kun børnefamilierne, der har fået flere muligheder. Den Blå Lagune har nemlig også fået et område, hvor kørestolsbrugere kan køre ind og være med i legen.

Tilføjelsen af faciliteter for køresolsbrugere betyder dog, at projektet har grebet om sig undervejs, og derfor er servicebygningen blandt andet blevet tre gang større end først planlagt.

”Vi udnytter alle døgnets timer og håber, at vi bliver klar med området til åbningsdagen, men det kan godt være, at det bliver lidt forsinket. Der bliver lavet puslerum, omklædning for gæster med funktionsnedsættelse, udendørsbrusere og meget andet. Noget af det havde vi sparet væk i første omgang,” fortæller Kåre Dyvekær.

Han tilføjer:

”Men undervejs blev vi bare enige om, at det giver god mening at lave den rigtige løsning med det samme i stedet for den hurtige og billigere løsning.”

 

Relaterede artikler:

Fårup kommer ud af 2023 med pænt overskud

Næststørste turistattraktion håber på ny rekord

Tivoli slog atter egen omsætningsrekord i 2023