Minetoget i Mønsted Kalkgruber. PR-foto.

Sommerland køber minetog fra jysk attraktion

På en auktion har Sommerland Sjælland erhvervet sig et minetog, der i mere end 10 år har fragtet turister ved en jysk attraktion.

Til næste år kan gæster hos Sommerland Sjælland i Odsherred more sig med et minetog, som forlystelsesparken har købt af Mønsted Kalkgruber nær Viborg. Det skriver Campen Auktioner i en pressemeddelelse.

Det elektriske tog med de to lokomotiver, Claus og Svend, har været på auktion siden 9. februar, og det blev solgt for 101.000 kroner.

Kåre Dyvekær, ejer af Sommerland Sjælland, oplyser, at han forventer, at toget atter kommer ud og køre i 2024 senest.

Mønsted Kalkgrubers direktør, Tina de Linde, er glad for, at det netop var den Sjællandske forlystelsespark, som i sidste ende vandt auktionen.

”Vi er så glade for, at vores minetog nu får nyt liv. Sommerland Sjælland er et rigtigt godt sted, hvor vi sagtens kan se minetoget begejstre familieparkens besøgende,” siger hun.

Kapaciteten var for lille
Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkgruber. Her er der i mange århundrede blevet brudt kalk. Mønsted Kalkgruber har kørt med minetoget siden 2011, men efter at have oplevet en tilvækst af gæster, var togets kapacitet blevet for lille, fortæller Tina de Linde.

”Mønsted Kalkgruber har igennem de sidste år oplevet en positiv udvikling i antallet af besøgende. I samme periode har minetoget ikke kørt, og med udviklingen i antallet af gæster, vil det give praktiske problemer med togets kapacitet. Hvis mange går forgæves, så bliver det en dårlig oplevelse for alle,” siger hun.

Slog rekord i 2022
I august 2022 nåede Sommerland Sjælland en ny milepæl, da parken for første gang  kunne fejre, at 200.000 gæster havde besøgt parken på en sæson. Det blev fejret med konfetti og en gave til den heldige gæst.

Dengang gættede Kåre Dyvekær på, at det var parkens beliggenhed i den sommerhusrige Odsherred Kommune, som var skyld i, at milepælen blev nået, fordi coronakrisen satte kommunen på landkortet, da danskerne blev nødt til at feriere i eget land. Det fortalte han dengang til TV2 Øst.

 

Relaterede artikler:

Rekordomsætning i Tivoli trods færre gæster

Bakken renoverer ikonisk rutsjebane for millioner

Ny dansk attraktion håber på 100.000 gæster