Visualisering af Nordic Farmland. (Illustration: Schou Birkendorf Arkitekter | Sommerland Sjælland | PR)

Afslører planer om feriepark til 520 millioner kroner

Knap 300 ferieboliger og et hotel tæt ved en forlystelsespark. Det er visionen hos to erhvervsfolk, der ønsker at opføre en feriepark til en halv milliard kroner. Den ene af de to er kendt i branchen.

Står det til Sommerland Sjællands ejer Kåre Dyvekær og Lars Nybjerg, som blandt andet er beskæftiget med ejendomme, skal turismen i den sjællandske kommune Odsherred have en vitaminindsprøjtning i de kommende år.

De to erhvervsmænd fortæller til Sjællandske Nyheder, at de igennem en årrække har arbejdet med et projekt, der har til hensigt at øge overnatningskapaciteten i kommunen ved at opføre en feriepark på 10 hektar dårlig landbrugsjord, som de tilsammen ejer.

Meningen er, at ferieparken skal bestå af to projektet, der vil ligge på begge sider af vejen Tinghulevej således, at de overnattende gæster er tæt på Sommerland Sjælland og dermed får mulighed for at gøre brug af forlystelsesparken.

Dyvekær og Nybjerg fortæller, at ferieparken efter planen samlet set vil bestå af godt 300 ferieboliger, et hotel samt faciliteter, hvor der eksempelvis kan afvikles koncerter for op mod 800 gæster på en gang.

Ventes at koste en halv milliard
Tættest på Sommerland Sjælland vil Kåre Dyvekær anlægge Nordic Farmland, som bliver en hytteby med omkring 100 ferieboliger, et hotel samt lejligheder. Her vil man fokusere på korttidsudlejning på mellem tre og fem dage samt forsøge at tiltrække turister uden for højsæsonen.

”Temaet er et moderne take på den nordiske bondekultur. Med lade til større forsamlinger og koncerter, en hovedgård, der bliver hotel, nogle længehuse, der skal rumme lejligheder og så landsbyen, der består af feriehytter,” forklarer Dyvekær til Sjællandske Nyheder.

På den anden side af vejen vil Lars Nybjerg lade 196 hytter opføre. Det er tanken, at de skal falde naturligt ind i området og spille op til de grønne omgivelser, som de placeres i. Det vurderes, at der samlet set skal rejses 520 millioner kroner, hvis projektet skal blive til virkelighed.

Lokalplanen er endnu ikke godkendt, men det oplyses, at dette arbejde er sat i gang, og håbet er, at det vil blive afsluttet i løbet af indeværende år. Bagmændene fortæller dog, at selvom man i øjeblikket afventer, ville de eksempelvis godt kunne føre drøftelser med potentielle investorer.


Relaterede artikler:

Sjællandske attraktioner melder om god sommer

Sommerland køber minetog fra jysk attraktion

Vil sænke strømforbrug med kunstig intelligens