Anders Kongshaug og Mike Olesen til uddelingen af Verdens Bedste Turismefilm 2023. PR-foto.

Destination vinder prestigefyldt pris for reklamefilm

Et dansk destinationsselskab har vundet hæder for en serie af dronevideoer til årets uddeling af prisen World Tourism Film Awards blandt 4.000 film. Destinationsselskabets videoer har ligeledes været kilde til inspiration for en dansk spillefilm.

To af verdens bedste turismefilm er produceret af Visit Sydsjælland & Møn samt danske Anders Kongshaug. Det var konklusionen ved den 35. udgave af prisuddelingen World Tourism Film Awards uddelt af Comité International des Festivals du Film Turistique (CFFT), som fandt sted i spanske Valencia den 22. november.

I alt var 4.000 film tilmeldt, og heraf kom 11 på en shortliste til konkurrencen, hvor der blot var plads til 27 film på podiet.

Her tog to dronefilm, der koncentrerer sig om henholdsvis Gavnø Slot og Gåsetårnet og Danmarks Borgcenter produceret af Anders Kongshaug sammen med Visit Sydsjælland & Møn et femtepladstrofæ i kategorien ’Tourism Services’.

”Det er kæmpestort at få den anerkendelse. Jeg har arbejdet indenfor turismebranchen og med video i mange årtier, og den her betyder særlig meget. Der er kun 12 danske film, som nogensinde har været inviteret med til denne begivenhed siden 1989,” siger Anders Kongshaug fra VNR, som har instrueret dronefilmen.

Dronevideoerne blev til efter et længere samarbejde og konceptudvikling med Visit Sydsjælland & Møn, oplyser destinationsselskabet i en pressemeddelelse.

Har dannet inspiration for spillefilm
Det er dog ikke kun inden for turismen, at Visit Sydsjælland & Møns video har fået opmærksomhed. Under udviklingsarbejdet til familiefilmen Børnene fra Sølvgade lod man sig inspirere af kamerabevægelserne og teknikken bag de to videoer.

”Vi var i gang med at lave en jagt-scene, hvor Rasmus Brohave jagter en af vores hovedpersoner. Her fik vi lavet nogle tests med forskellige skud af scenen, og vi havde set Visit Sydsjælland & Møns brug af FPV-droner i deres reklamefilm. Vi testede om det kunne fungere for os, og det virkede supergodt,” siger Stephanie Wiese, der er administrerende direktør i produktionsselskabet Rocket Road Pictures.

Hun fortæller, at de teknikker, som er blevet brugt i dronevideoen, har bidraget til at skabe mere action i den pågældende scene filmet på Kongens Nytorv, end hvad der ellers ville være muligt med et klassisk opstillet skud.

Videreudvikler konceptet
Visit Sydsjælland & Møn oplyser i øvrigt, at man har flere dronefilm på vej, som er produceret af Anders Kongshaug.

”Dronefilmene er en del af en større serie, som vi glæder os til at videreudvikle. Jeg kan faktisk i dag afsløre, at der er en ny dronefilm på vej fra Residens Møn, som vi glæder os til at lancere,” siger Mike Olesen.

Destinationsselskabet oplyser i øvrigt, at den næste dronefilm, som Mike Olesen taler om, er blevet til i et samarbejde mellem Visit Sydsjælland & Møn, Novasol og Residens Møn.

”Den er speciel, fordi vi sætter vores blik på et overnatningssted. Før havde vi lokationer som indersiden af Gåsetårnet og Gavnø Slot, men her er det i stedet et hotel, som bliver sat på en piedestal. Den er også særlig, fordi vi i videoen kombinerer droneskud med andre videotyper til en samlet svævende oplevelse,” fortæller Anders Kongshaug.

De prisvindende dronefilm kan i øvrigt ses her og her.

 

Relaterede artikler:

Nordjysk turismekampagne vinder amerikansk pris

Vækstforventninger: Destination efterspørger kapacitet

EM ventes at tage kegler for turismeøkonomien