Roskilde Domkirke. Foto: Sara Peuron-Berg

Vækstforventninger: Destination efterspørger kapacitet

En sjællandsk destination forventer en markant stigning i antallet af turister over en årrække. Derfor efterlyser man mere overnatningskapacitet, og der bliver peget på fire steder, der vil egne sig godt til hoteller.

Frem mod 2032 kommer Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner til at opleve en markant stigning i antallet af turister, det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Visit Fjordlandet om status og fremtidsudsigter for overnatningskapaciteten i destinationen.

Undersøgelsen viser en forventet stigning i antallet af overnatninger på 11 procent frem mod 2027 og hele 27 procent i 2032. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Men hvis ikke kapaciteten bliver udvidet, kommer Visit Fjordlandet til at gå glip af købestærke internationale turister. Sådan lyder det fra destinationens direktør, Thomas Kær Mahler.

”Med en opgradering af overnatningskapaciteten vil vi stå stærkere og have bedre mulighed for at kunne fastholde turisterne. Vi ønsker, at flere af vores endagsturister bliver her i længere tid og samtidig oplever mere, og det er klart, at en stigning i overnatningskapacitet vil være medvirkende til dette,” siger direktøren.

Han peger blandt andet på, at Sjællands største marked, Tyskland, kan forvente vækst i forbindelse med Femern-forbindelsens åbning i 2029, og derfor mener han, at destinationen skal være gearet til det, vores naboer mod syd ønsker af et ferieophold.

Peger på fire lokationer til nye hoteller
Thomas Kær Mahler peger på, at der er plads til øget kapacitet på flere overnatningsformer inden for destinationens geografi. Det indbefatter en øget campingkapacitet, bedre udnyttelse af feriehuse til kommercielle overnatninger samt etableringen af et nyt feriecenter.

Og ikke mindst peger direktøren på, at der er skabt rammer for en øget hotelkapacitet i Roskilde, og at politikerne i kommunen allerede er blevet orienteret af kommunalforvaltningen.

Der er allerede flere mulige steder i byen, hvor der må opføres hoteller, og forvaltningen anbefaler selv hoteller ved Musicon-bydelen og ved Roskilde Kongres- og Idrætscenter. I førstnævnte område peger forvaltningen på, at et mindre hotel vil passe godt med kommunens vision om en kreativ bydel.

I sidstnævnte område peger forvaltningen på, at Roskilde Idrætspark står over for en opgradering, og et hotel i området ville både kunne skabe værdi for Roskilde Kongres- og Idrætscenter samt Roskilde bymidte.

Den politiske opbakning ser også ud til at være til stede, og der bliver lagt op til, at der bruges 400.000 kroner på ekstern rådgivning i forbindelse med kommende hotelbyggerier.

Roskildes Plan- og Teknikudvalg vil samtidig have undersøgt muligheden for at opføre et hotel i bydelen Trekroner samt et hotel i forbindelse med et storstilet byggeprojekt, der i flere år er blevet diskuteret i Roskilde, det såkaldte Ny østergade-projekt.

 

Relaterede artikler:

Ser stort potentiale for at tiltrække tyskere

Danske Destinationer vil øremærke 100 mio. kroner

Kommune vil i turismens topfem: vedtager masterplan