Simon B. Groth bliver fra 1. juni chef for bæredygtighed i HORESTA. (PR-foto: HORESTA)

Ny mand i front for HORESTAs bæredygtighedsarbejde

HORESTA har hentet en profil, der nu skal stå i spidsen for erhvervsorganisationens arbejde med bæredygtighed og certificering. Organisationen står bag seks miljøcertificeringer til branchen.

Fra den 1. juni er det Simon B. Groth, som står i spidsen for bæredygtighed og certificering i HORESTA. Den nye chef er hentet til en nyoprettet stilling, og bliver ansvarlig for en række centrale indsatsområder i organisationen, oplyser HORESTA i en pressemeddelelse.

Simon B. Groth kommer fra en stilling som Public Affairs Director i konsulenthuset Grace, hvor han har været ansat siden 2018. Groth har blandt andet også arbejdet for Forsvarsministeriet og Radikale Venstre.

I sin nye stilling bliver Simon B. Groth ansvarlig for bæredygtighed, ESG, fødevarer samt certificeringsordninger.

”Vi er meget glade for, at Simon har sagt ja til de nye udfordringer. Med ansættelsen af ham styrker vi vores indsats på en række områder, hvor branchen i disse år udvikler sig i et meget højt tempo og derfor efterspørges en række nye ydelser og produkter,” siger Pia E. Voss, der er administrerende direktør i HORESTA.

Som chef for bæredygtighed og certificering får Simon B. Groth også ansvaret for HORESTAs ESG-værktøj, som er designet til, at virksomheder i branchen kan bruge det til at rapporterer deres resultater på ESG-området.

Ikke mindst kommer han også til at stå i spidsen for de seks certificeringsordninger, som erhvervsorganisationen administrerer, hvoraf den nok mest kendte er Green Key.

Forhenværende chef blev hentet til VisitDenmark
Nogle af de opgaver, som Simon B. Groth nu overtager, blev før varetaget af nu forhenværende miljøchef Mikael Holt Jensen, som efter mere end 15 år hos HORESTA har takket ja til jobbet som senior project manager i VisitDenmark i Partnerskabet for bæredygtig turismeudvikling.

Mikael Holt Jensen har tidligere beskrevet sit nye job som en drøm, der går i opfyldelse. Hos VisitDenmark skal han blandt andet arbejde tæt sammen med Wonderful Copenhagen, MeetDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme om at effekture den nye nationale bæredygtighedsstrategi for dansk turisme.

Mange virksomheder blev certificeret i 2023
HORESTA uddeler i alt seks miljøcertificeringer til turistbranchen. Det drejer sig om Green Key, Green Restaurant, Green Tourism Organization, Green Sport Facility, Green Camping og Green Attraction.

Sidste år uddelte HORESTA 70 nye certificeringer, og i alt 370 virksomheder i branchen kunne fremvise en certificering i januar måned 2024, har HORESTA tidliger oplyst.

Tallet repræsenterer samtidig en markant stigning på hele 21 procent i forhold til antallet af virksomheder i turistbranchen, som kunne fremvise en certificering i 2022.

Green Key er den største certificering i branchen. I januar stod certificeringen således for 219 af de 370 certificeringer. Certificeringen er i øvrigt blevet til i et samarbejde mellem HORESTA og Friluftsrådet.

Af de virksomheder, som kan bryste sig af en Green Key-certificering, var 20 i januar konferencesteder, otte feriecentre, ni vandrehjem og hele 182 hoteller.

 

Relaterede artikler:

Vil skabe helårsturisme med billig offentlig transport

HORESTA giver bud på styrket turisme i landområder

Mange virksomheder blev certificeret i 2023