Ehuse. (Foto: Ehuse | Facebook.com | PR)

Bureau sigter efter at udleje 50 sommerhuse i 2025

Ambitionen hos et nyt feriehusbureau på den jyske vestkyst er, at man vil være mindre end de store. Indtil videre forventer Ehuse at have 50 sommerhuse til udlejning i løbet af godt to år.

Det meste er blevet lidt større i Søndervig de senere år. Det lokale supermarked er udvidet, nye butikker har sløret dørene op og Lalandia har åbnet et feriecenter med 483 boliger lige i udkanten af byen.

Allerede før Lalandia gjorde sit indtog på egnen, var Søndervig en populær destination blandt turister. Søndervig Centerforening anslår, at der er omkring 6.000 sommerhuse på hele tangen, som både udlejes til gæster fra andre dele af Danmark og er populære blandt tyske turister.

I hvert fald en del af disse huse udlejes via de store bureauer, og nu vil et nystartet feriehusbureau bide skeer med de etablerede navne i dansk sommerhusturisme, da man mener at have fundet en niche, som folkene bag bureauet vil forsøge at sætte sig på. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Vil slå sig op på tættere kontakt
Det nye bureau er blevet døbt Ehuse, og det er stiftet af brødrene Bjørn og Marc Gadgaard, der er opvokset i Søndervig. De mener, at en del sommerhusejere i dag i et eller andet omfang føler sig fremmedgjort, fordi deres hus udlejes af bureauer, der i visse tilfælde har en portefølje på mellem 4.000 og 10.000 sommerhuse.

Derfor er det planen, at man hos Ehuse vil gøre brug af en strategi, hvor bureauet bevidst udlejer færre ferieboliger og dermed bliver i stand til at være i tættere kontakt med og give mere personlig service til de udlejere, som man får med ombord.

Det skal kunne løbe rundt ved, at ejerne vil forsøge at holde udgifterne nede. I og med at man satser på at udleje et mindre antal huse end andre bureauer, vil det ikke være nødvendigt med hverken callcenter eller egen marketing- eller HR-afdeling, og dermed bliver bureauet ikke lige så løntungt som de store aktører.

Erfaren branchemand er medejer
Udover brødrene, der sideløbende driver et håndværkerfirma i Holstebro, er Jeppe Rysgaard blevet medejer. Han kender branchen indefra, da han i en årrække har beskæftiget sig med sommerhusudlejning. Op til han blev en del af Ehuse, har han været bureauchef og rådgiver hos Sol og Strand.

”Vores forventning er, at vi har 20-25 sommerhuse klar til sommerhalvåret næste år, og så tror vi på, at vi har cirka 50 klar til udlejning i 2025,” udtaler Jeppe Rysgaard, der fremover vil passe det daglige arbejde på bureauets kontor i Søndervig.

Udover at få bureauets hjemmeside til at fungere, har man indgået et samarbejde om markedsføring henvendt til tyske turister. Nu er den store opgave at få skaffet flere sommerhus til udlejning. Indtil videre er der tre bolig på hjemmesiden.


Relaterede artikler:

Bankmand bliver chef i feriehusbureau

Erfarne kræfter overtager tre Feriepartner-bureauer

Vil tage markedsandele fra feriehusbureauer