DanCenter investerer 350 millioner kroner i vækst over de næste fem år. PR-foto.

Investerer 350 millioner kroner: Stor feriehusudlejer vil være dobbelt så stor

En af Danmarks største feriehusudlejere sætter nu alle sejl for at få vækst i forretningen. Målet er at blive dobbelt så stor, og nu investerer moderselskabet 350 millioner kroner i planerne for vækst samt i tech-løsninger.

I dag står den store feriehusudlejer, DanCenter, for udlejningen af omkring 8.000 danske sommerhuse. Men står det til udlejeren, vil der i 2029 være 16.000 feriehuse i porteføljen.

Man vil samtidig tilføje 50 ferieparker til sin nuværende portefølje på 28 ferieparker inden for de næste tre år, og derudover ønsker DanCenter også at udvikle nye teknologiske løsninger, der kan skabe vækst i virksomheden.

Den store femårige udvidelse af DanCenters portefølje kommer særligt til at koncentrere sig om Sjælland samt Nord- og Sydjylland, oplyser DanCenter i en pressemeddelelse. Til formålet samt tilføjelsen af ferieparker og udviklingen af nye teknologiske løsninger investerer bureauets europæiske moderselskab, OYO Vacation Homes, 350 millioner kroner.

”Danmark har en betydningsfuld position i OYO’s globale portefølje. Som en nøglebidragyder til OYO’s overordnede succes fortsætter det danske marked med at vise potentiale for vækst og innovation. Investering på 350 millioner kroner er vores indsats for – ikke kun at udvide udvalget af valgmuligheder for rejsende – men også for at bidrage til den lokale økonomi ved at skabe indtægtsmuligheder og indirekte jobs i de danske regioner som følge deraf,” fortæller moderselskabets administrerende direktør, Gautam Swaroop.

Reagerer på stigende efterspørgsel
DanCenters udvidelsesplaner kommer blandt andet fordi, at man har observeret stigende efterspørgsel på det danske marked, fortæller Peter Mortensen, regional forretningsudviklingschef for DanCenter Østjylland.

”Vores fokus på at skalere DanCenters tilstedeværelse specifikt på Sjælland, Nord- og Sydjylland er for at imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunderne på feriehuse i disse regioner. Efterspørgslen er drevet af en stabil vækst i indenlandsk turisme og stigende popularitet blandt udenlandske turister og lokale,” siger han.

På baggrund af den stigende efterspørgsel tilføjede DanCenter mere en 2.000 ferieboliger i sin portefølje i sommeren 2023, oplyser DanCenter.

Det skete i Vedersø Klit, Bønnerup Strand, Bork Havn, Gilleleje, Marielyst og Blåvand i Danmark. Derudover har DanCenter for nylig opgraderet sine supporttjenester til boligejere ved at skifte til døgnåben assistance. Dermed er virksomheden ifølge sig selv den første i landet med denne service.

De nye teknologiske løsninger, som DanCenter i øvrigt barsler med, har ligeledes til formål både at forbedre boligejernes og lejernes oplevelse. Bureauet oplyser, at formålet er at optimere drift samt forbedre ejendomsforvaltningen.

Målet er at skabe de bedste boligejerservices og -funktioner i branchen, hvilket er en konkurrenceparameter for udlejningsbureauerne. Samtidig skal de nye løsninger sikre en problemfri booking for kunderne.

 

Relaterede artikler:

Stort feriehusbureau oplever stigende efterspørgsel

Feriepartner åbner nyt bureau på Vestkysten

Fem store feriehusudlejere går sammen om at tiltrække tyskere