HORESTAs administrerende direktør, Pia E. Voss. PR-foto.

Kalder til trepartsdrøftelse om arbejdsmiljø

En ny dokumentarserie afdækker en dansk restaurationsbranche med hårdt sprog og brud på kontrakter. Nu kalder HORESTA til rådslagning for at forbedre arbejdskulturen.

Nok er Danmark med sine 45 Michelin-stjerner Nordens førende gastronomiske destination. Men det kan også være en ganske hård oplevelse for ansatte at arbejde på en dansk gourmet-restaurant.

I dag, den 6. september, sender TV2 den første af to dokumentarudsendelser, der afdækker arbejdsforholdene i på udvalgte Fine Dining-restauranter i Danmark, og her fremsætter tidligere medarbejdere på restauranterne kritik af arbejdsmiljøet.

De har bland andet oplevet brud på ansættelseskontrakter, en hård tone overfor medarbejdere og i et enkelt tilfælde vold.

Ser med alvor på sagen
Med i dokumentarprogrammet er også HORESTAs administrerende direktør, Pia Voss, og hun tager klar afstand fra enhver form for aftalebrud samt udnyttelse eller krænkelse af medarbejdere, fortæller hun i en pressemeddelelse.

”Brud på regler og aftaler er selvfølgelig helt uacceptabelt, ligesom vi naturligvis heller ikke kan acceptere tilfælde, hvor medarbejdere udnyttes eller krænkes. Sådanne forhold er uforenelige med den måde, vi og vores medlemmer ønsker at drive forretning på,” siger Pia Voss.

Mens HORESTA understreger alvoren af de hændelser, dokumentarprogrammet afdækker, mener man, at restaurationsbranchen generelt er kommet langt på arbejdsmiljøfronten. HORESTA peger selv på, at man har sat initiativer i søen, der efter organisationens egen vurdering har været med til at forbedre arbejdsforholdene.

HORESTA oplyser også, at organisationen fortsat har fokus på arbejdsmiljøet de steder i branchen, hvor der fortsat er plads til forbedring   – herunder i dele af Fine Dining-branchen.

Har taget initiativ til trepartsdrøftelse
Forholdene på restauranterne i dokumentarudsendelsen får nu også HORESTA til at reagere ved at invitere repræsentanter fra fagforeningen 3F og beskæftigelsesministeren til en trepartsdrøftelse.

“Vores medlemmer repræsenterer store dele af turisme- og oplevelseserhvervet, og de tilbyder generelt gode og ordentlige vilkår til deres medarbejdere. Netop derfor føler vi en stærk forpligtelse til at bidrage til at løse de problemer, der fortsat findes nogle steder i branchen. Med den foreslåede trepartsdrøftelse ser vi frem til at arbejde sammen med vores partnere om at igangsætte yderligere indsatser, der gavner både medarbejdere og branchen som helhed,” siger Pia Voss.

HORESTA peger også på, at organisationen snart vil præsentere en branchestandard, der som et af flere ESG-værktøjer vil kunne bruges til at dokumentere den enkelte virksomheds indsatser og tiltag, når det gælder arbejdsmiljø.

 

Relaterede artikler:

Antallet af konkurser er steget markant

Mangel på elever presser branche

Her er de nye Michelin-restauranter