Sofie Karoline Tams (Foto: Lasse Skov).

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Normalt er Dyrskuepladsen i Roskilde mest kendt for hvert år at tiltrække mere end 100.000 gæster til Roskilde Festival. Men den 18. til den 20. april lagde dyrskuepladsen jord til DM i Skills, udstillingsvinduet for landets erhvervsuddannelser, hvor elever fra en lang række håndværksfag konkurrerer om at være landets bedste.

HORESTA og 3F afviklede i samarbejder konkurrencerne for hotel- og restaurationserhvervet, og her deltog 10 kokke-, 10 tjener-, fem receptionist- og seks cateringelever.

I konkurrencen for kokkeelever var det Gustav Spurre fra Restaurant Uformel i København, som løb med sejren. Han er elev på Hotel- og Restaurantskolen i København, og han vandt konkurrencen med en hovedret bestående af krogmodnet T-bone steak og en dessert med kefirfermenteret fløde, mælkechokolade og rom.

Jyder vandt flest kategorier
Mens landets bedste kokkelev findes i København, var det jyder, der vandt i samtlige andre kategorier. Blandt tjenereleverne var det Oskar Mathiassen fra Fru Larsen Hotel og Restaurant i Østjylland, som tog sejren. Han er elev på College 360 i Silkeborg.

Han og de andre finalister kæmpede i discipliner som borddækning, tranchering af røget laks, flambering af banan, blindsmagning, mixologi, vinforklaring og servering for specialindbudte gæster.

Blandt receptionisteleverne var det Sofie Karoline Tams fra Munkebjerg Hotel ved Vejle, som kunne indtage den store scene med sejren i rygsækken. Hun er elev på Tech College i Aalborg.

Receptionisteleverne konkurrerede blandt andet på paratviden om fagets discipliner, rollespil og front- og backoffice-opgaver på dansk og engelsk.

I konkurrencen for cateringelever var det Sebastian Thomas Bundgaard Lihn og Katrine Høi Brandt fra Aarhus-virksomhederne fra Restaurant Miro og VIA Ceresbyen, som tog sejren. De har over tre dage skullet lave vegetarisk buffet, receptionsbuffet og buffet med klassisk smørrebrød.

Stolt over at fremvise sit fag
På Munkebjerg Hotel er det en stolt Sofie Karoline Tams, som lørdag kunne fejre sin sejr. Hun beskriver oplevelsen som surrealistisk og fortæller, at hun er stolt over at kunne være en ambassadør for sit fag.

”Jeg er så stolt over, at jeg med min deltagelse og sejr i DM i Skills har fået mulighed for at vise mit fag frem og fortælle omverdenen, at det rummer så meget andet end blot at tjekke gæster ind og ud,” siger receptionisteleven.

Det er i øvrigt anden gang inden for kort tid, at Munkebjerg Hotels personale høster roser. I marts kårede HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restauration Årets Kok og Årets Tjener 2024.

Her var der dobbelt op for hotellet, da køkkenchef Bjarke Jeppesen blev kåret som Årets Kok, og restaurantchef Andreas Kobs Laursen vandt titlen som Årets Tjener.

 

Relaterede artikler:

Dobbeltsejr til DM: ”Det er helt uvirkeligt”

Bocuse d’Or-sejr er triumf for dansk gastronomi

Dansk Bocuse d’Or-sejr kan give turismen et boost