27-årige Andreas Kobs Laursen løb med titlen som Årets Tjener 2024. PR-foto.

Dobbeltsejr til DM: ”Det er helt uvirkeligt”

Et jysk hotel vandt dobbeltsejr til DM for kokke og tjenere. Det er første gang at samme restaurant løber med begge titler, og stoltheden er til at tage at føle på.

Søndag kårede HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restauration Årets Kok og Årets Tjener 2024. Konkurrencen kan betegnes som et danmarksmesterskab i disciplinerne, og for første gang var det samme restaurant, som løb med sejren i begge konkurrencer, som blev afholdt Messecenter Herning.

Det drejer sig om Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant, Treetop, i Vejle, hvor køkkenchef Bjarke Jeppesen blev kåret som Årets Kok, og Treetops restaurantchef Andreas Kobs Laursen vandt titlen som Årets Tjener.

Hos Munkebjerg Hotel har administrerende direktør, René Aarby Sørensen, svært ved at få armene ned. Han fortæller i en pressemeddelelse, at han er ”rigtigt, rigtigt glad” men også ”stolt og imponeret.”

”Bjarke og Andreas har leveret helt fantastiske præstationer, der bare sætter tykke streger under, at Treetop både har en køkkenchef og en restaurantchef af enestående høje kalibre,” siger René Aarby Sørensen.

Menu overbeviste dommerne
Den 35-årige Bjarke Jeppesen og de øvrige syv deltagere i Årets Kok-finalen blev bedømt på en menu bestående af en forret, en hovedret og en dessert.

Hovedretten i Bjarke Jeppesens vindermenu bestod af sprød crustade fyldt med jordskokker og estragon, let tilberedt blomkål med ramsløg og hasselnødder, havtaske ceviche ovenpå pastinak tilberedt i egen juice, kartoffelkompot med urter, og dertil sauce lavet på strandkrabber og skilt med ramsløg og strandkrabbeolie.

I konkurrencen Årets Tjener skulle 27-årige Andreas Kobs Laursen og de syv øvrige tjenerfinalister servere de tre retter, som kokkene havde tilberedt.

Tjenerne blev blandt andet bedømt på personlig fremtoning og på en række andre faglige discipliner som tranchering, flambering, vinforklaring, spiritusidentifikation og osteservering. I begge discipliner var det altså Munkebjerg Hotel, der imponerede dommerpanelerne mest.

”Det er helt uvirkeligt, men det giver alligevel mening i lyset af, hvor utroligt dygtige, dedikerede og ambitiøse både Bjarke og Andreas er. Det kommer også klart til udtryk i det høje niveau, gæsterne oplever i Treetop. Standarden har aldrig været højere, og restauranten kan i dag måle sig med landets allerbedste,” siger René Aarby Sørensen.

Vinderne fra Treetop modtager som vindere et trofæ hver,  og derudover følger også en check på 40.000 kroner til hver af vinderne.

 

Relaterede artikler:

3F varsler strejke: Ser hellere lukning end drift uden overenskomst

Kendt brygmester skal drive ikonisk kro i Tivoli

Udfordringer spøger stadig hos landets restauranter