HORESTAs administrerende direktør, Pia E. Voss. PR-foto.

HORESTAs frontkvinde fylder rundt

HORESTAs administrerende direktør, Pia Elisabeth Voss, fylder 60. I de snart 10 år, hun har arbejdet i erhvervsorganisationen, har direktøren både skullet tage livtag med overenskomstforhandlinger og en coronapandemi, som ramte branchen hårdt.

Hun har siddet i spidsen for HORESTA siden 2022, og i dag er det er det medlemskontakt, overblik, struktur, strategi, budget og rådgivning, som fylder i kalenderen.

Mandag den 15. april fylder Pia Elisabeth Voss, HORESTAs administerende direktør, 60 år, og i den forbindelse ser hun tilbage på sin karriere, hvor hverdagen har bestået af stram struktur, mens fritidslivet har givet god plads til de blødere værdier som familie, og hvor det så alligevel også er mennesker, der har fyldt for hende i arbejdslivet.

”Jeg har altid valgt at arbejde i ’People’s Business.’ Det har nok bare været den naturlige base for mig”, siger hun i en pressemeddelelse.

Arbejdsmarkedet har været i fokus fra starten
Da Pia Elisabeth Voss blev student fra Hjørring Gymnasium, tog hun til København for at læse jura som 19-årig. Under studierne arbejde Voss som studentermedhjælper hos Advokaterne Ny Vestergade 1, hvor særligt hendes interesse for kollektiv arbejdsret blev vakt.

Efter studierne blev Pia Elisabeth Voss ansat i advokatfirmaet Plesner med speciale i ansættelses- og arbejdsret. Efter 10 år på advokatkontor blev Voss i 1997 ansat i Danmarks Rederiforening, hvor hun fik ansvaret for rederiernes overenskomstforhandlinger i både Danmark og Udlandet.

Ser frem mod 2025 med overenskomstforhandlinger
I 2015 blev Pia Elisabeth Voss headhuntet som juridisk direktør i HORESTA, og blev dermed også en frontfigur i hotellernes og restauranternes overenskomstforhandlinger.

Fem år senere handlede det om at give branchen den nødvendige rådgivning under corona-krisen, hvor restauranter blev lukket ned, og hoteller, restauranter og andre virksomheder med medlemskab i organisationen måtte opsige og hjemsende medarbejdere, og for Pia Elisabeth Voss og resten af det juridiske team betød det mange lange dage på kontoret.

I 2022 indtog hun topposten som direktør for erhvervsorganisationen, og fik dermed også ansvaret for HORESTAs 50 medarbejdere og 2.200 medlemsvirksomheder inden for oplevelseserhvervet.

Ud over at være direktør for HORESTA er Pia Elisabeth Voss også bestyrelsesmedlem i Pension Danmark og sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten.

I 2025 bliver der dog ikke megen tid til dommergerningen, for frem mod overenskomstforhandlingerne 2025 kommer direktøren blandt andet til at fokusere på at gøre branchens arbejdsgivere klar til en ny omgang forhandlinger, oplyser HORESTA.

 

Relaterede artikler:

Udnævner næstformand: Nu venter ny strategi

Har grebet mulighederne: Strategidirektør fylder 60

Manden bag Danske Hoteller fylder 75 år