Mikael Holt Jensen. PR-foto.

Green Keys frontmand skifter til VisitDenmark

HORESTAs Mikael Holt Jensen har fået job i VisitDenmark. Han beskriver sin nye stilling som en drøm, der går i opfyldelse, for nu skal han være med til at effektuere strategien for bæredygtig turisme.

Green Keys øverste chef stopper. Mikael Holt Jensen, miljøchef for HORESTA, siger farvel til organisationen efter mere end 15 på posten. Men det bliver langt fra et farvel til bæredygtig, dansk turisme. For Mikael Holt Jensen skifter jobbet i HORESTA ud med et job i VisitDenmark.

“Mr. Green Key og det grønne arbejde skal ikke hjem men videre. Efter 15½ år i HORESTA har jeg sagt mit job op for at starte som senior project manager i VisitDenmark i Partnerskabet for bæredygtig turismeudvikling året ud,” skriver han i et opslag på LinkedIn.

Her beskriver miljøchefen sit nye job som en drøm, der går i opfyldelse. Hos VisitDenmark skal han arbejde tæt sammen med Wonderful Copenhagen, MeetDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.

I HORESTA har Mikael Holt Jensen arbejdet for vedtagelsen af en ny national bæredygtighedsstrategi for dansk turisme. Den er vedtaget, og i sin nye stilling kommer Mikael Holt Jensen tættere på arbejdet med at effekture den nye strategi, skriver han på LinkedIn.

Mange virksomheder blev certificeret i 2023
Green Key har sekretariat hos HORESTA, og ud over stilling som miljøchef i erhvervsorganisationen er Mikael Holt Jensen også skeretariatschef for Green Key.

HORESTA uddeler i alt seks miljøcertificeringer til turistbranchen. Det drejer sig om Green Key, Green Restaurant, Green Tourism Organization, Green Sport Facility, Green Camping og Green Attraction.

Sidste år uddelte HORESTA 70 nye certificeringer, og i alt 370 virksomheder i branchen kunne fremvise en certificering i januar måned 2024, har HORESTA tidliger oplyst.

Tallet repræsenterer samtidig en markant stigning på hele 21 procent i forhold til antallet af virksomheder i turistbranchen, som kunne fremvise en certificering i 2022.

Green Key er den største certificering i branchen. I januar stod certificeringen således for 219 af de 370 certificeringer. Certificeringen er i øvrigt blevet til i et samarbejde mellem HORESTA og Friluftsrådet.

Af de virksomheder, som kan bryste sig af en Green Key-certificering, var 20 i januar konferencesteder, otte feriecentre, ni vandrehjem og hele 182 hoteller.

 

Relaterede artikler:

Mange virksomheder blev certificeret i 2023

Hotelchef indtager posten som direktør efter 25 år

Destinationsselskab stiller med ny chefgruppe