Erik Sophus Falck. PR-foto.

Manden bag Danske Hoteller fylder 75 år

Det var egentlig ikke planen at Danmark skulle have en ny hotelkæde, da Erik Sophus Falck og en gruppe investorer købte Dronninglund Hotel. Men ét hotel er blevet til 26, og den 8. april fylder manden bag Danske Hoteller 75 år.

I 1990 købte Erik Sophus Falck sammen med et par andre investorer Dronninglund Hotel i Nordjylland. Det var egentlig ikke med planen om at skabe en hotelkæde eller nogen større hotel-karriere, at den forhenværende Falck-direktør og advokat skød penge i hotellet.

Men fire år senere købte Falck og investorerne Søparken i Aabybro, og det blev startskuddet til Danske Hoteller A/S, som i dag kan bryste sig af at eje og drive 26 provinshoteller i Danmark. Sidste skud på stammen i hotelkæden er det 118 værelser store Hotel Pejsegården, som kæden overtog den 1. marts.

I dag har Danske Hoteller ifølge egne oplysninger en omsætning på i omegnen af 400 millioner kroner og 900 hel- og deltidsansatte på landsplan.

Igennem hele hotelkædens mere end 30 år lange historie har Erik Sophus Falck stået i spidsen for kæden som bestyrelsesformand, og den 8. april kan hotelveteranen fejre sin 75-års fødselsdag.

Ejet af en stor gruppe aktionærer
I dag er det langt fra blot Erik Sophus Falck og de oprindelige investorer, som udgør ejerkredsen i Danske Hoteller. Hotelkæden har aktuelt omkring 2.400 aktionærer, og i 2017 nedbragte bestyrelsesformanden selv sin ejerandel betragteligt, da han forærede 40 procent af hotelkædens aktier til en erhvervsdrivende fond, der bærer hans navn.

Formålet var at holde kæden under ét samlet ejerskab på danske hænder på den lange bane, oplyser Danske Hoteller i en pressemeddelelse.

Ud over formandskabet i hotelkoncernen har Erik Sophus Falck gennem tiden også været formand eller bestyrelsesmedlem i en række andre virksomheder og fonde.

Startede karrieren som brandmand
Erik Sophus Falck startede sin karriere langt fra hotelbranchen. Han er fjerde generation af virksomheden Falcks stifter Sophus Falck, og det lå derfor i kortene, at det var i redningskorpset, han skulle gøre karriere.

Sideløbende med jurastudierne skulle Erik Sophus Falck som resten af familien arbejde sig op i virksomheden. Han startede som deltidsbrandmand og blev i slutningen af 1980’erne en del af Falcks øverste ledelse. Sideløbende med dette etablerede og drev han advokatvirksomhed.

Falck-familien besluttede sig i 1988 for at sælge redningskorpset til et forsikringsselskab, men Erik Sophus Falck fortsatte i de efterfølgende år i flere ledende poster i virksomheden sluttende i 2003 med ansvaret for Falcks aktiviteter i Østeuropa og Østrig. På det tidspunkt var Falck blevet børsnoteret og en international virksomhed, som i år 2000 fusionerede med engelske Group4 til Group4Falck.

 

Relaterede artikler:

”For tiden får vi tilbudt flere hoteller”

Danske Hoteller opkøber stort østjysk hotel

Hotelkæde ansætter ny kommerciel direktør