Tyske bunkers ved Houvig Foto: Destination Vesterhavet.

Destination har kurs mod ny rekord

Destination Vesterhavet melder om høj aktivitet i 2023, som kan gå hen og blive et nyt rekordår. Samtidig peger destinationsselskabet på, at man tiltrækker flere internationale turister end København.

Destination Vesterhavet kan have kurs mod et nyt rekordår målt på antallet af kommercielle overnatninger. Således var der 8.464.801 overnatninger fra januar til og med september 2023, og det er en smule mere end i samme periode sidste år. Det skriver Destination Vesterhavet i en pressemeddelelse.

Destinationsselskabet oplyser ikke præcist, hvor mange flere overnatninger, der ifølge deres egne oplysninger har været mere i 2023 end i 2022, men tal fra VisitDenmarks Destinationsmonitor viser, at der er tale om 26.135 flere overnatninger i 2023.

Ifølge Destination Vesterhavet er det særligt i vinter- og forårsmånederne, at der kommer flere turister, og det vækker glæde, for det flugter med destinationens målsætning.

”Det er sød musik, at vi er lykkedes med at tiltrække flere gæster uden for den traditionelle højsæson. Både danskere og tyskere køber ind på, at Destination Vesterhavet er meget mere end et sommerferiested og er attraktivt i vinter- og forårsmånederne. Det er i sync med vores ambition om at sprede turismen ud og skabe omsætning hos turismevirksomhederne og i detailbutikkerne i lokalområdet hele året rundt”, siger Vibeke Birk, som er marketing og udviklingschef i Destination Vesterhavet.

Tiltrækker flere internationale turister end København
Destination Vesterhavet oplyser samtidig, at der inden for selskabets geografi, der består af Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner, har været et meget stort antal tyskere, som står for trefjerdedel af de samlede kommercielle overnatninger.

Med 10.301.895 overnatninger fra januar til september, er København fortsat landets største destination. Men det høje antal tyske turister betyder, at Destination Vesterhavet er det turismeområde i Danmark med flest internationale turister, og i alt har der været en million flere udenlandske overnatninger i årets første ni måneder end i hovedstaden, oplyser Destination Vesterhavet.

”Tyskerne har altid været glade for de åbne vidder ved Vesterhavet, men det kvalitetsløft, der er skabt inden for oplevelser og overnatningsmuligheder, tiltrækker nye tyske målgrupper. Dertil ser vi en tendens til, at flere schweiziske gæster tjekker ind på hotellerne. Det er pengestærke turister, som går ud og spiser flere gange om ugen og lægger deres generelle forbrug i detailhandlen, og det tapper direkte ind i vores fokus på at optimere turisternes forbrug”, siger Vibeke Birk.

Baseret på data fra VISA og Nets er alene tyskernes forbrug betalt med kreditkort steget med 19 procent i 2023 sammenlignet med 2022, oplyser Destination Vesterhavet i øvrigt.

 

Relaterede artikler:

Destination Vesterhavets nye direktør er et kendt ansigt i branchen

Vesterhavet tjener fedt på kystturismen

Nyt feriecenter sikrede overnatningsrekord