Ribe. Foto: Gitte Lindeborg.

Mange nye finanslovsmidler kan gå til Vestkysten

Mandag havde Ribe fint besøg af økonomiminister Stephanie Lose. Vestkyst-destinationerne prøver at få så stor en del af de nye finanslovsmidler til turismen som muligt, og ministeren hentydede til, at hun har Vestkysten i kikkerten.

I finansloven for 2024 har Christiansborg afsat 100 millioner kroner over fire år, som skal gå til en styrket turismeindsats. Og på Vestkysten lægger Destination Vadehavskysten, Destination Vesterhavet og Destination Nordvestkysten ikke skjul på, at man ønsker så stor en bid af puljen som muligt.

Destinationerne har dannet fælles politisk front i Partnerskab for Vestkystturisme, og den 22. januar var repræsentanter fra destinationsselskaberne, formand Claus Pedersen og direktør Hans Peder Folmann fra Destination Vadehavskysten, Lisbeth Valter, formand for Destination Vesterhavet, Torben Kylling, direktør i Destination Vesterhavet og Peter Krusborg, direktør i Destination Nordvestkysten mødt op i Ribe for at mødes med økonomiminister Stephanie Lose (V) i selskab med Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

Her var turismemidlerne på dagsordenen, og økonomiministeren fortalte, at fordelingen af turismemidlerne umiddelbart kan begynde inden for første halvår af 2024. Det skriver lokalmediet Ryk Ind Ribe.

Under en gåtur gennem Ribes gågade blev ministeren direkte spurgt, om hun havde en pose penge med i lommen til Vestkysten, og svaret lød, at de penge ikke kunne være i ministerens lomme.

”Jeg har jo selv arbejdet meget med udviklingen af turismen ikke mindst langs vestkysten, og det er et arbejde, der også er aktuelt i det nye job, jeg har fået. Vi skal gerne have udnyttet det store potentiale, der er turistmæssigt i hele vestkysten, og der er et stort potentiale. Jeg er meget optaget af at tale turismen ind i det finansielle afsæt i 2024,” tilføjede Stephanie Lose.

Turismen har stor betydning for Vestkysten
Når Vestkysten går benhårdt efter så megen finansiering fra staten som muligt, skyldes det, at turismen har en meget stor betydning for områdets økonomi, har borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), som også er formand for Partnerskab for Vestkystturisme, tidligere fortalt til Turisme24.dk.

”På Vestkysten betyder turismen rigtigt meget både for bosætning og landdistriktsudvikling, og derfor er det en vigtig kamp, vi kæmper, og vi fortsætter med at gøre opmærksom på det potentiale, der findes,” sagde han således den 28. november sidste år.

Konkret ønsker Partnerskab for Vestkystturisme, at staten investerer 25 øremærkede millioner kroner årligt i vestkystturismen i en fireårig periode. Det vil sige 100 millioner kroner i alt.

På finansloven er Vestkysten indtil videre lykkedes med at sikre sig en bevilling på fem millioner kroner, der går til en kickstart af en opfølgning på Udviklingsplan for Vestkysten.

Om turismepuljen i finansloven, som endnu ikke er blevet fordelt, har Mogens Christen Gade sagt, at man er taknemmelig for de penge, man har fået, men man ønsker dog stadig en stor del af finanslovsmidlerne.

”Vi håber, at vi får en god bid, så vi kan sige, at vi i hvert fald får mere end de fem millioner, som vi står til nu. Men når det er sagt, er vi glade for de penge, vi har fået, og vi synes, at det er en anerkendelse af, at vi har potentiale, og vi er ikke utaknemmelige. Tværtimod er vi glade for, at der er nogen, som ser potentialet,” sagde borgmesteren således tilbage i november.

 

Relaterede artikler:

Vestkysten fortsætter kampen om finansloven

Vestkysten glæder sig over penge fra staten

Efterlyser fond efter tur til vestkysten