Cykelturist på dansk landevej. Foto: Daniel Villadsen.

Ny rapport: Mange flere cykelturister vælger Danmark

VisitDenmark er netop udkommet med sin første rapport om cykelturisme siden 2017. Den viser, at flere vælger at sætte sig på jernhesten, når de holder ferie i Danmark.

2,6 millioner danske og udenlandske cykelturister valgte i 2022 at holde deres cykelferie i Danmark. Det viser en ny rapport fra VisitDenmark, som baserer sig på data fra organisationens store analyse, Turistundersøgelsen 2022.

VisitDenmark oplyser at antallet af udenlandske turister, der i høj eller afgørende grad lagde vægt på cykling eller cykelferie, da de valgte Danmark som feriedestination, er steget med 33 procent til 1,5 millioner siden 2017, hvor VisitDenmark sidst foretog undersøgelsen.

Antallet af danske cykelturister ser en større stigning. Således var der i 2022 38 procent flere danske turister på to hjul i 2022 end i 2017, hvilket svarer til 1,1 millioner turister. Alt i alt er antallet af cykelturister i Danmark steget med 35 procent.

”Mange destinationsselskaber arbejder målrettet med cykelturisme, og rapporten viser, at det er lykkedes at få fortalt mange af de gode historier om Danmark som en attraktiv cykeldestination. Derfor har VisitDenmark også igen i år en særlig cykelkampagne rettet mod det tyske marked, og cyklen går typisk også igen som det foretrukne transportmiddel i mange af vores aktiviteter og kampagner,” fortæller chefkonsulent Eva Thybo fra VisitDenmark Global Brand & Business Development i en pressemeddelelse.

Tour de France gav mulighed for markedsføring
I forbindelse med den store Tour de France Grand Départ i København, som betød tre etaper på dansk jord, var der god mulighed for at markedsføre Danmark som en cykelnation, oplyser VisitDenmark.

Her var der tv-reklamer i Nederlandene og Tyskland, og på sociale medier blev der reklameret for de fem destinationer, som dannede rammerne for de danske etaper.

”Den ekstra indsats håber vi vil afspejle sig i turiststrømmen i årene fremover. Både i storbyerne og i kyst- og naturturismen gælder det, at der forholdsmæssigt er flere udenlandske turister blandt alle cykelturisterne end der generelt er udenlandske turister blandt alle turister. Det viser, at de danske cykelstier og cykelruter og deres samspil med destinationernes øvrige tilbud står stærkt i udlandet som et attraktiv ferietilbud,” siger Eva Thybo.

Bruger flere penge under ferien
Rapporten viser også, at der ikke blot er kommet flere cykelturister i Danmark. De griber også dybere i lommerne, når de er her.

Således er det gennemsnitlige døgnforbrug steget med 100 kroner for en cykelturist siden 2017, og det svarer til, at en cykelturist fordelt over by og land på alle nationaliteter ligger på 1.000 kroner, og rapporten viser, at det er de udenlandske cykelturisters forbrug, der er steget.

Danskernes forbrug er konstant sammenlignet ned 2017 og ligger også i 2022 på 950 kroner. De udenlandske cykelturister har derimod øget deres forbrug med 200 kroner fra 850 kroner i 2017 til 1.050 kroner i 2022.

Rapporten viser i øvrigt, at der er markant flere cykelturister på landet end i de fire største danske byer. Således var der 400.000 cykelturister i storbyerne, mens der var 2,2 millioner cykelturister i kyst- og naturturismen.

 

Releterede artikler:

Dansk bud på stort cykelløb tager form

Nyt værktøj viser danskernes cykelvaner

Pulje skal forbedre cykeloplevelsen i Danmark