Krydstogtskibet AIDAnova. PR-foto.

Krig fører til aflysning af krydstogtskibe

Kalundborg havn fortæller, at man ser frem til fire anløb med krydstogtskibe i 2023. Men krigen i Ukraine kan mærkes, og store rederier aflyser sejlads i Østersøen.

I år anløber fire store krydstogtskibe Kalundborg Havn. Med sig bringer de i omegnen af 14.200 turister fra Tyskland og USA, som ligger penge i Kalundborg og det øvrige Destination Sjælland.

Krigen i Ukraine kan dog mærkes, og i alt er fem bookinger fra store rederier blevet aflyst. Det skriver Kalundborg Havn i en pressemeddelelse.

Krydstogtrederierne har boykottet Rusland, og det betyder, at de dermed ikke længere anløber Sankt Petersborg, som er den største attraktion i Østersøen. Det har betydet at flere store amerikanske krydstogtrederier helt har trukket sig fra Østersøen.

Tabt vækst
Michael Larsen, salgschef ved Kalundborg Havn, fortæller, at aflysningerne betyder mindre vækst, end man havde forventet.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi før denne situation så ind i en langt stejlere vækstkurve i vores krydstogtforretning end tilfældet er. Vi har for eksempel i år haft fem aflysninger af oprindelige bookinger fra store rederier, som ville have besøgt Kalundborg for første gang. Men vi er sikre på, at de vender tilbage, når situationen ændrer sig, og indtil da er vi glade for de fire anløb, vi får i år”, siger Michael Larsen.

Store skibe til sommer
I løbet af sommeren gæster to skibe fra Aida Cruises Kalundborg havn. Her får havnen genbesøg af et af verdens største krydstogtskibe AIDAnova, som har en kapacitet på 5.228 passagerer.

AIDANOVA anløber Kalundborg havn to gange i 2023 henholdsvis 5. og 30. juni.

Derudover gæster AIDAnovas mindre søster AIDAdiva Kalundborg 9. juli. Skibet har en kapacitet på 2.500 passagerer. Begge skibe sejler primært med tyske turister.

16. september anløber et amerikansk krydstogtskib for første gang Kalundborg. Det drejer sig om skibet Riviera fra Oceania Cruises med en kapacitet på 1.250 passagerer.

”Vi glæder os til at byde skibene og turisterne velkommen i samarbejde med Destination Sjælland, byens handelsliv, attraktioner, samt byens borgere, hvorfra flere frivillige igen i år har meldt sig klar til at hjælpe med, at gæsterne får en god oplevelse i Kalundborg”, siger Michael Larsen.

Kalundborg Havn oplyser, at der ud over de fire bekræftede anløb stadig kan komme flere bookinger i løbet af 2023.

 

Relaterede artikler:

Krigen giver færre krydstogtskibe i Danmark i 2023

Københavns krydstogtkaptajn er gået fra borde

Færre krydstogtgæster koster Danmark millioner