Copenhagen Malmö Port forventer at kunne tage imod et rekordstort antal krydstogtturister denne vintersæson. PR-foto.

Rekordmange anløb i København over vinteren

Det ser ud til, at denne vinter til at blive den travleste til dato for hovedstadens krydstogtterminaler. Det melder operatøren af Københavns Havn, som arbejder for at forlænge krydstogtsæsonen.

Der er rekorder i vente denne vinter for havnene i København og Visby, der drives under den fælles operatør Copenhagen Malmö Port (CMP). For aldrig før har så mange krydstogtskibe sat kurs mod havnene som i vintersæsonen 2023-2024. Det oplyser CMP i en pressemeddelelse.

I alt forventer CMP cirka 54.700 passagerer og 18 krydstogtanløb til København og Visby i løbet af lavsæsonsmånederne fra november 2023 til januar 2024.

I december forventer CMP i alt syv juleanløb i København, to i Visby og derudover forventes to krydstogtskibe at besøge København nytårsaften.

Arbejder på at forlænge krydstogtsæson
Havneoperatøren oplyser i øvrigt, at det er et målrettet samarbejde mellem aktører, der har sikret flere anløb. Samarbejdet betyder, at det både er lykkedes at tiltrække engangskrydstogter men også tilbagevendende skibe.

Således gæster AidaNova fra Aida Cruises København syv gange, mens Hapag Lloyds vinterindsættelse af skibet Hanseatic Nature giver fem anløb til hovedstaden. Ifølge CMP understreger dette, at der særligt er interesse for krydstogter til Danmark fra det tyske marked. I lighed med resten af den danske turistbranche er målet at forlænge turistsæsonen.

“CMP arbejder sammen med alle interessenter i destinationerne, krydstogtrederier, CruiseCopenhagen, Cruise Baltic og andre havne i regionen for at skabe produkter og tilbud, der afspejler de forskellige tidspunkter på året. Vores mål er at fortsætte med at udvide sæsonen til efterårs-, vinter- og forårsmånederne for at supplere den allerede succesrige sommersæson og skabe en helårssæson. Dette er et igangværende arbejde, men vi oplever stor interesse fra krydstogtrederierne, hvilket giver os motivationen til at fortsætte vores indsats,” fortæller Luis De Carvalho, Commercial Cruise Director hos Copenhagen Malmö Port.

Kurs mod anløb i alle årets måneder
En helårssæson, som Luis De Carvalho taler om, ser ud til at være inden for rækkevidde. Således forventer CMP for første gang nogensinde, at der kommer anløb i alle årets 12 måneder så tidligt som i 2024.

Når 2023 er omme, forventer havneoperatøren, at der sammenlagt har været cirka 389 krydstogtanløb samt 940.000 krydstogtturister på besøg i København, Malmø og Visby, hvor CMP opererer havne.

 

Relaterede artikler:

Rekordår sender by på jagt efter turistguides

Aarhus indfører afgift på skibe uden landstrøm

Destination viste sig frem for krydstogtrederier