Tivolis hovedindgang. Arkivpressefoto fra Tivoli: Lasse Salling.

Tivoli ser frem til sæson med flere fejringer

Fredag den 22. marts markerer starten for årets sæson i Tivoli. I år kan Tivoli fejre flere jubilæer, mens der også sættes fokus på gastronomiens superliga med hele 12 Michelin-stjerner på tapetet.

Fredag den 22. marts markerer i 2024 en mærkedag for hovedstadsturismen. Tivoli, Danmarks Største turistattraktion, som i 2023 formåede at tiltrække 4.031.000 gæster, åbner portene til årets sæson, og i år ser man frem til at kunne fejre flere jubilæer.

Tivolis mest populære forlystelse ifølge forlystelsesparken selv, Rutschebanen, runder 110 år, mens det også er 140 år siden, at gæster for første gang kunne nyde udsigten fra en ballongynge.

De to forlystelser er dog ikke de ældste fødselarer i Carstensens 180 år gamle have, som selv fyldte rundt i 2023.For Restaurant Grøften og Pantomimeteatret kan i år fejre deres 150-års fødselsdage.

”Vi har i år en række fejringer, som gæsterne kan se frem til. Pantomimeteatret runder i år 150 år, og det betyder, at vi sætter særligt fokus på balletten i år. Gæsterne kan se frem til balletpremieren på Klods-Hans, og så får vi besøg af internationale balletkompagnier,” fortæller Tivolis direktør, Susanne Koch Mørk, i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer:

”Det er svært ikke at være optimist, men vejret og konjunkturerne er altid ubekendte spillere. Lige nu glæder vi os efter en lang mørk vinter til at åbne indgangene for de mange gæster til påske,” I øvrigt fylder Tivolis Revy også 140 år i 2024.

12 Michelin-stjerner kommer på besøg
Årets sæson i Tivoli kommer også til at byde på en række nye gastronomiske oplevelser til Tivolis mange gæster. Først og fremmest kommer Tivoli til at kunne prale af hele 12 Michelin-stjerner i år fordelt på seks restauranter.

Tivoli har nemlig søsat et pop-up program, hvor internationale Michelin-restauranter flytter midlertidigt ind i Det Japanske Tårn. Det gælder blandt andet Spaniens yngste Michelin-modtager, Alejandro Serrano, som byder Tivolis gæster på moderne, spansk gastronomi.

En måned senere overtager den tyske, to-stjernede restaurant, Ösch Noir, inden den to-stjernede New Yorker-restaurant Aska med den svenske køkkenchef Frederik Berselius indtager Det Japanske Tårn med deres version af nordisk mad.

Sommer-sæsonen slutter i den store forlystelsespark med danske Kristian Baumann fra 2-stjernede Koan og en af Mellemøstens mest anerkendte restauratører, Reif Othmann, som rykker ind med restauranten Modu, som laver koreansk fine dining.

Når dørene atter slås op til Halloween gæster Koks Tivoli med mad fra grønlandske farvande. Året slutter med 3-stjernede Hiša Franko fra Slovenien.

Tivoli byder også på en anden gastronomisk nyhed, da Mikkeller-bryggeriet indtager den nyrestaurerede restaurant Færgekroen, hvor man skaber et moderne spisested med kromad og Mikkellers øl.

Tre nye forlystelser på vej
Mere langsigtet er der også nyt på vej i Tivoli. I 2026 åbner to nye forlystelser, som Susanne Koch Mørch tidligere har fortalt, bliver for vovehalse.

Man er også ved at planlægge en stor, vild forlystelse, fortæller direktøren til TV2. I 2024 tager man hul på arbejdet med projektering og myndighedsgodkendelser. Det er forventningen, at byggeriet kan gå i gang om et år eller to.

Til efteråret 2024 går man desuden i gang med en ombygning af Asienområdet, hvor den populære rutsjebane Dæmonen findes. Det er her, de nye forlystelser skal opføres, men Tivolis direktør fortæller, at hun ikke forventer, at gæsterne kommer til at mærke det store til byggeriet. Man finder samtidig en løsning, hvor Dæmonen fortsat kan holdes i gang.

 

Relaterede artikler:

Tivoli slog atter egen omsætningsrekord i 2023

Kendt brygmester skal drive ikonisk kro i Tivoli

Tivoli sætter erfaren profil i spidsen for marketing