Gammel Skagen. Foto: Mette Johnsen.

Rekordår sender by på jagt efter turistguides

Rekordmange krydstogtturister er i år gået i land på havnen i Skagen, og tendensen ser ud til at fortsætte. Derfor er man nu gået på jagt efter folk, der kan vise de mange turister rundt.

På krydstogtfronten har det være et særdeles godt år i Danmarks mest nordlige by, Skagen. Således anløb 61 krydstogtskibe Skagen Havn i sæsonen 2023 med i alt 147.833 gæster ombord.

Det er ny rekord og sammenlignet med sæsonen 2022, hvor 81.361 gik i land, er der tale om en stigning på hele 45 procent, oplyser Cruise Skagen i en pressemeddelelse.

Ud af de mange turister, der har valgt at besøge Skagen, besluttede i alt 25.500 gæster at tage på udflugt i byen og det omkringliggende område.

Den tendens ser ud til at fortsætte ind i 2024, og det betyder, at der i stigende grad er brug for guides, som kan vise de mange gæster rundt.

Derfor er Cruise Skagen nu gået sammen med den lokale turismeforening Toppen af Danmark om at oprette et guidekursus med start i januar 2024.

”Her søger vi kursister, der kan tale engelsk og/eller tysk, er gode formidlere og i det hele taget har lyst til at vise og fortælle om Skagen og det nordlige Vendsyssel,” lyder det fra cruise manager Anne Sofie Rønne Jensen fra Cruise Skagen.

Lægger vægt på god formidling
På sin hjemmeside oplyser Toppen af Danmark, at man allerede har 45 guides med forskellige sprogkompetencer tilknyttet, men den store efterspørgsel betyder simpelthen, at det nuværende korps ikke er tilstrækkeligt.

Det betyder dog ikke, at man bare optager alle, der søger ind på kurset uden videre.

Allerede inden kursister kan blive en del af kurset, skal de deltage i en sprog- og formidlingstest. Kurset er en blanding af teoretisk undervisning og praktisk øvelse, som foregår ude i virkelighedens verden.

Når kursister har gennemført kurset, kommer de til at blive tilknyttet Cruise Skagen og Toppen af Danmarks guidekorps på freelance basis, hvor de skal hjælpe til i løbet af krydstogtsæsonen, som løber fra april til og med oktober.

Ud over Skagen dækker kurset også over Sæby, og kurset foregår over 15 undervisnings- og øvelsesdage, der starter den 7. januar og slutter med en mundtligt prøve den 21. april.

 

Relaterede artikler:

Investerer igen: Vil udvide hotel i Skagen markant

Destination viste sig frem for krydstogtrederier

Fik rekordmange krydstogtgæster på besøg