Træning under Comwells Green Chef-uddannelse. PR-foto.

Kæde søsætter bæredygtig kokkeuddannelse

En dansk hotelkæde skruer op for de bæredygtige ambitioner med en ny kokkeuddannelse, der sætter fokus på blandt andet madspild og plantebaseret kost. Det første kuld kokke har netop færdiggjort uddannelsen.

I forbindelse med, at Comwell i maj offentliggjorde sit årsregnskab, der viste et rekordstort overskud på 51,3 millioner kroner, udgav hotelkæden også en særskilt ESG-rapport.

Egentlig er ESG-rapporten en del af den lovpligtige afrapportering, som årsregnskabsloven foreskriver, men hotelkæden valgte dog at gå skridtet videre og udvikle en ESG-plan.

ESG står for environmental, social og governance, tre bæredygtighedskriterier, som har sit ophav hos FN.

Nu har hotelkæden netop udrullet en del af planen, nemlig uddannelsen Green Chef, der skal gøre Comwells kokke mere bevidste om bæredygtighed. Kæden har netop ført de første kokke gennem uddannelsen, oplyser Comwell i en pressemeddelelse.

Fokus på madspild og plantekost
Kokkeuddannelsen sætter fokus på madspild, planterig kost, CO2-udledning og optimal råvareudnyttelse. Det er Comwells ambition at madspild maksimalt må udgøre 15 procent af kædens madforbrug i 2030.

Men at nå målet stiller store krav til personalets faglighed, fortæller Mai-Britt Jensen, bæredygtighedsdirektør i Comwell.

”Vi har arbejdet målrettet på at reducere vores madspild gennem mange år. Det arbejde er i høj grad drevet af vores medarbejdere ude i køkkenerne, og det stiller store krav til deres faglighed. Det er vores ansvar som koncern at skabe de helt rette forudsætninger for, at vores medarbejdere kan dygtiggøre sig i den nødvendige udstrækning. Derfor har vi udviklet Green Chef,” siger hun.

Flere bælgfrugter
Fokus bliver dog ikke blot lagt på, hvordan madspild bedst reduceres. Den handler også om, hvordan bæredygtige råvarer bedst kan udnyttes og tilberedes.

En del af uddannelsen sætter derfor fokus på bælgfrugter, som kæden i stigende grad benytter på sine 19 venues.

“Bælgfrugter belaster betydeligt mindre i det samlede CO2-regnskab end kød. Det har altså mere end blot sundhedsmæssige fordele, når vi sætter det på menuerne hos Comwell. Derudover betyder det også noget, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan de er dyrket,” siger Mai-Britt Jensen.

Bælgfrugter har også den fordel, at de er næringsrige, og derfor kan de langt hen ad vejen erstatte kød i kosten hos Comwells gæster, oplyser kæden.

 

Relaterede artikler:

Stor dansk attraktion får miljømærke

Vil løfte samtale om bæredygtighed i branchen

Hotelkæde vinder pris for bæredygtig mad