Administrerende direktør for Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen. PR-foto.

Stor dansk attraktion får miljømærke

Nordjylland største attraktion modtager som en af Danmarks første forlystelsesparker certificeringen Green Attraction. Direktør beskriver certificeringen som en milepæl.

Nordjyllands største turistattraktion, Fårup Sommerland, modtager nu den forholdsvist nye miljøcertificering Green Attraction som den anden forlystelsespark i Danmark. Ud over Fårup Sommerland, er det blot Tivoli, som kan bryste sig af certificeringen.

Green Attraction, attraktionernes pendant til Green Key, blev lanceret den 30. august 2022, og ved lanceringen blev Tivoli og Experimentarium i København, Moesgaard Museum og Køn Gender Museum ved Aarhus og Kunsten i Aalborg de første fem attraktioner i landet, der fik certificeringen.

Fårup Sommerland har gennem en årrække arbejdet målrettet med initiativer, der skal reducere forlystelsesparkens aftryk på klimaet og bidrage til parkens samlede bæredygtighed, fortæller parkens administrerende direktør, Niels Jørgen Jensen.

”Vi har længe haft et fokus på at reducere vores energiforbrug og miljøbelastning i de dele af parken, hvor det kan lade sig gøre, så vi som forlystelsespark er med på den grønne omstilling. For os handler det ikke alene om at have de mest spektakulære forlystelser eller højeste besøgstal, men også om at skabe en forlystelsespark, der udviser ansvarlighed i forhold til omgivelserne, vores medarbejdere og alle parkens gæster. Derfor betragter vi også denne certificering som en milepæl for den rejse, vi er på i Fårup Sommerland,” siger han.

Større vægt på økologi og lokale råvarer
I forlystelsesparken har man blandt fokuseret på, at en større andel af maden, der serveres i parken, er økologisk og produceret lokalt.

Derudover overvåges forbruget af varme, vand og el løbende, så parken kan optimere forbruget, og der eksperimenteres med affaldssortering for parkens gæster. Fårup Sommerland har også opsat ladere til elbiler. Den nordjyske forlystelsespark har dog stadig større ambitioner, når det gælder bæredygtighed, fortæller Niels Jørgen Jensen.

”Certificeringen er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at blive en mere grøn forlystelsespark, men rejsen er lang, så der er stadig mange områder, hvor vi kan og skal forbedre os. Men vi forsøger hele tiden at optimere, hvor det er muligt. Vi lever af at give vores gæster oplevelser fra øverste hylde både med forlystelser, mad og events. Derfor er det også en konstant opgave at tænke bæredygtige tiltag, der understøtter den gode oplevelse blandt gæsterne og samtidig gør det muligt at drive en forlystelsespark i europæisk topklasse,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Udvider med campingplads og trætophytter

Tocifret millionoverskud og besøgsrekord

Ejer trækker sig efter 48 år ved roret