Fårup Sommerland fik overrakt Øko-prisen den 18. marts. Forrest på billedet er det konferencier Camilla Ottensen. Bagerst fra venstre er det Torben Blok, markedschef i Økologisk Landsforening, Ole Roed, fra Fårup Sommerland, og Helle Borup Friberg, administrerende direktør i Økologisk Landsforening. PR-foto.

Sommerland vinder hæder for økologisk fokus

Når Fårup Sommerland atter åbner for gæster i april, bliver det med et øget udbud af økologiske muligheder. Nu har sommerlandet vundet en pris for det mangeårige arbejde med økologien.

Når Fårup Sommerland åbner portene til årets sæson den 26. april, bliver det med økologisk mad på tapetet for forlystelsesparkens gæster.

Samtlige restauranter, madboder og kiosker i sommerlandet kan nu nemlig prale af mindst at have Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Den bedrift bliver nu anerkendt af Økologisk Landsforening, som har belønnet Fårup Sommerland og parkens food and retail chief, Ole Roed, med Øko-prisen, da den blev uddelt den 18. marts på Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference.

Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, fortæller til mediet Økologisk Nu, at den nordjyske forlystelsesparks bedrift er unik i den danske turistbranche, hvor økologien ifølge markedschefen har haft vanskeligt ved at vinde indpas.

”Fårup Sommerland har stået igennem og stået fast. De har rakt ud til fødevareleverandørerne, og der er skabt stærke samarbejder med de leverandører, som har kunnet omstille sig til mere økologi,” sagde Torben Blok under prisoverrækkelsen.

Besluttede sig for økologisk retning for mange år siden
Det var Ole Roed selv, som modtog prisen på den store forlystelsesparks vegne. Han fortæller i en pressemeddelelse, at det længe har være sommerlandets strategi at satse på økologien.

”Prisen er en kæmpe anerkendelse og et stort skulderklap – og vidner heldigvis om, at vi i mange år har taget skridt i den rigtige retning. Det er mange år siden, vi besluttede at satse på lokale og økologiske kvalitetsråvarer i det omfang det er muligt, i en branche, som ikke er særlig kendt for at have kvalitetstilbud i madudvalget” siger Ole Roed, som er food and retail chief i Fårup Sommerland.

Han peger på, at Fårup Sommerland allerede for 10 år siden åbnede en pastabod, der fik Økologisk Guldspisemærke, og siden har man arbejdet på at udvide de økologisk udbud.

Ole Roed blev ansat i Fårup Sommerland for 25 år siden. Dengang var der ikke noget, som hed økologi i forlystelsesparken. Men for 12 år siden så han, at økologi kan udtrykke parkens holdning til den madoplevelse, som gæsterne får, og man to hul på omstillingen.

Økologisk Landsforening har blandt andet ønsket at anerkende Ole Roed for at være en frontløber i arbejdet for at gøre Fårup Sommerland til den første forlystelsespark i Danmark med økologien i fokus, samt at være den første forlystelsespark i Danmark med et spisemærke for hele parken, skriver foreningen.

Man ønsker blandt andet også at anerkende Fårup Sommerland for at samarbejde med lokale producenter for at finde økologiske løsninger.

 

Relaterede artikler:

Stor dansk attraktion får miljømærke

Fårup giver overnatningsmuligheder et løft

Ny tocifret millioninvestering i stort sommerland