Ved onsdagens uddeling af Danish Travel Awards 2023 var der ekstra fokus på dansk turisme med tre nye kategorier. Samtidig har forbrugerne i år peget på nye vinderhoteller i flere kategorier.
Onsdag den 4. oktober løb den 26. udgave af prisuddelingen Danish Travel Awards af stablen i Cirkusbygningen i København med 526 deltagere, det højeste antal til dato.
Prisuddelingen var opdelt i tre afdelinger med henholdsvis luftfart- og transportkategorierne, en afdeling med turisme- og oplevelsesindustrien, inklusive den betydningsfulde overnatningssektor, samt en sidste afdeling med rejsebureauer og udenlandsturisme.
Tre nye kategorier på programmet
I år blev der sat ekstra fokus på den danske turistbranche med tre nye kategorier. Det drejer sig om kategorierne bedste badehotel i Danmark, bedste feriecenter i Danmark og bedste attraktion i Danmark.
I kategorien bedste badehotel i Danmark var det Svinkløv Badehotel, der endte med at tage sejren foran Dyvig Badehotel og Knudhule Badehotel, som var de to hoteller, der ud over Svinkløv rangerede højest i den analyse, som analyseinstituttet Epinion har udført for Travelmedia Nordic i forbindelse med uddelingen af Danish Travel Awards 2023.
Bedste feriecenter i Danmark blev Skallerup Seaside Resort, som vandt prisen foran Hvidbjerg Strand og Landal Grønhøj Strand.
I kategorien bedste attraktion i Danmark var det Fårup Sommerland, der løb med sejren. Djurs Sommerland og Givskud Zoo – Zootopia var også blandt de tre højest placerede.
“Tak fordi, at I har taget de danske attraktioner med på scenen i aften. Hvis man kigger ud over attraktionslandskabet, er det 20 millioner gæster, der besøger de 25 største danske attraktioner, så vi fylder meget i Turisme- og Oplevelsesdanmark. At stå på toppen af listen er virkelig en stor fornøjelse,” sagde Fårup Sommerlands administrerende direktør, Niels Jørgen Jensen, fra scenen.
Adspurgt af journalist Natasja Crone, som var konferencier sammen med Rasmus Tantholdt, hvorfor han troede, at netop Fårup Sommerland løb med sejren, svarede direktøren:
“Jeg tror, at der er flere årsager. Sidste år byggede vi en rutsjebane i europæisk topklasse, som er blevet anerkendt vidt og bredt. Vi har Danmarks største vandland og et af de bedste hoteller. Men til syvende og sidst vil jeg fremhæve, at det hold, vi har i Fårup Sommerland, er noget helt særligt, og det er med til at danne rammen om en helt fantastisk oplevelse.”
Blot et hotel genvandt pris
Ud over kåringen af Danmarks bedste badehotel, blev der uddelt priser i fire hotelkategorier. I kategorien bedste hotel i København var det i 2022 Tivoli Hotel, der vandt prisen foran Radisson Blu Scandinavia og Hotel Kong Arthur.
I år var Tivoli hotel det eneste, der stadig var placeret blandt Københavns bedste hoteller, men her var the The Square, der endte med at vinde prisen. Derudover var AC Hotel Bella Sky også på listen over de tre hoteller, Epinions respondenter rangerer højest.
Med The Squares sejr var det dog igen i år Københavns største hotelkæde målt på kapacitet, Arp-Hansen Hotel Group, der endte med at vinde kategorien. Både The Square og Tivoli Hotel er en del af kæden.
I kategorien bedste hotel på Sjælland, Fyn og Øerne var det Nyborg Strand Hotel & Konference, der vandt sejren. I top tre var også Best Western Plus Hotel Svendborg og Comwell H.C. Andersen at finde.
“Nogle gange lægger vi lommeregneren væk og lader hjertet vise vej, og vi vil gå foran hele vejen,” sagde Jan G. Larsen, direktør for Nyborg Strand fra scenen, da han modtog prisen.
Det eneste hotel, der kan glæde sig over endnu en sejr inden for hotelkategorierne, er Hotel Vejlefjord, som vandt prisen som bedste hotel i Jylland for andet år i træk. I denne kategori stod Comwell for to af de tre øverstrangerende, jyske hoteller i Epinions analyse. Det drejer sig om Comwell Kellers Park og Comwell Aarhus.
“I ledelsesterminologi i Danmark, siger man, at en dygtig leder skal kunne eksekvere. Vi er så heldige, at vi har 170 medarbejdere fra 16 til 62 år, som kan eksekvere hver dag. Det er derfor, at vi står her i dag, og længere er den faktisk ikke. Det er ret simpelt,” sagde administrerende direktør Flemming Jakobsen fra Cirkusbygningens scene.
I sidste hotelkategori, bedste luksushotel i Danmark, var det Alsik Hotel & Spa, Comwell Kongebrogaarden og Villa Copenhagen, der var i top tre. Og mens det i 2022 var Villa Copenhagen, der vant prisen, blandt andet foran Alsik, var der i år sat omvendt fortegn, og Alsik endte med at vinde prisen foran Villa Copenhagen.
Destination beholdt pladsen som bedste i Danmark
I kategorien bedste destination i Danmark var det Destination Bornholm, der vandt prisen. Destinationen placerede sig foran Destination Vesterhavet og VisitAarhus.
Første gang, prisen blev uddelt, var i 2022, og her var det også Destination Bornholm, der blev kåret som Danmarks bedste destination foran Fyn og Sønderjylland.
“Bornholm er først og fremmest et eksotisk stykke Danmark. Det er naturmæssigt et markant anderledes sted. Men så er der også bare effekten af ildsjæle, som virkelig rykker for vildt i kærligheden til Bornholm. Det er fødevareproducenter, kunsthåndværker, overnatningssteder og andre ildsjæle, der gør sig umage, og det her er først og fremmest en pris til dem,” sagde Destination Bornholms direktør, Pernille Kofod Lydolph, i sin takketale, da hun modtog prisen.
Det er 3.000 forbrugere fra et panel hos Epinion, der har fundet vinderne ved afgivne karakterer til de hoteller, attraktioner og destinationer, som de i løbet af de seneste 24 måneder har besøgt.
Relaterede artikler:
Turismeprisen uddeles ved Danish Travel Awards