500 branchefolk samles til Danish Travel Awards 2023. (Foto: Michael Stub)

Turismeprisen uddeles ved Danish Travel Awards

Turismeprisen, der er en nyindstiftet pris, uddeles for første gang ved Danish Travel Awards onsdag den 4. oktober. Prismodtageren er valgt af branchens organisationer.

Rejse-, turisme- og luftfartsbranchens årlige prisuddeling Danish Travel Awards afvikles onsdag den 4. oktober for 26. gang, og det foregår i lighed med de sidste mange år i Cirkusbygningen i København.

Ved prisuddelingen skal der uddeles awards i 24 kategorier fordelt med otte priser i hver af de tre afdelinger, henholdsvis en afdeling for luftfart og transport, en afdeling for rejsebureauer og udlandsferie samt en afdeling for den danske turisme og oplevelsesindustri.

Det er analyseinstituttet Epinion, der i august har gennemført den analyse, der ligger til grund for prisuddelingen. Her er 3.000 medlemmer af Epinions panel blevet spurgt om deres seneste ferier og rejser, og på baggrund heraf er der givet karakterer til luftfarts-og rejsebranchens aktører.

Nyindstiftet pris til brancheperson
Det er således forbrugernes stemmer, der kommer til at afgøre, hvem der vinder i de forskellige kategorier, men der vil også være tre nyindstiftede priser, der hædrer en personlighed i branchen, hvor modtageren af prisen er fundet af brancheorganisationerne.

For første gang uddeles henholdsvis Luftfartsprisen, Rejseprisen og Turismeprisen ved dette års awardshow, og det er Travelmedia Nordics tre medier, henholdsvis Check-in.dk, Standby.dk og Turisme24.dk, der står bag priserne.

Priserne går til en person i branchen, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats, enten i egen virksomhed eller for branchen som helhed.

I dommerkomitéen bag Turismeprisen er det repræsentanter fra Dansk Erhverv, HORESTA, DI Turisme & Oplevelser samt Turisme24.dk, der har fundet frem til modtageren af Turismeprisen 2023.

Turismeprisen overrækkes af branchedirektør Lars Ramme Nielsen, Dansk Erhverv på vegne af dommerkomitéen og Turisme24.dk.

Tilmelding lukker fredag
Onsdagens prisfest i Cirkusbygningen bliver samtidig den største nogensinde. Der er allerede tilmeldt omkring 500 deltagere fra alle dele af  rejse-, turisme- og luftfartsbranchen.

Det er dog ved at være sidste udkald, hvis man ønsker at deltage i dette års Danish Travel Awards, idet tilmeldingen lukker fredag den 29. september kl. 16.00, hvilket er nødvendigt for at kunne sikre tilstrækkelig tjenerkapacitet samt af hensyn til madbestilling.

 

Relaterede artikler:

Tre nye kategorier ved Danish Travel Awards 2023

Tilmelding til Danish Travel Awards 2023 er åben