Jim Lyngvild. (Foto: Jim Lyngvild | Adventure Denmark | PR)

Jim Lyngvilds slotskøb går i vasken

Harridslevgaard Slot skulle være forvandlet til den største turistattraktion på Nordfyn, men nu bliver købet af det historiske slot ikke til noget alligevel. ”Mit hjerte er knust,” udtaler Jim Lyngvild.

Det skortede ikke på ambitioner, da den kendte designer, forfatter og iværksætter Jim Lyngvild i løbet af sommeren kunne fortælle, at han sammen med sin forretningspartner Trine Jepsen var i færd med at erhverve sig nøglerne til Harridslevgaard Slot ved Bogense.

Det nuværende renæssanceslot stod færdigt i 1606, men slottets historie strækker sig flere hundrede år længere tilbage. Dengang lå der en middelalderborg, som allerede i 1231 nævnes som krongods. Det siges dog, at den allerede før denne tid fungerede som tilholdssted for sørøvere.

Disse historiske rammer ville Lyngvild og Jepsen forvandle til den største turistattraktion på Nordfyn ved hjælp af blandt andet guidede ture på slottet og et årligt julemarked. Forbilledet var til en vis grad Egeskov Slot, der sidste år blev besøgt af 278.446 gæster.

Regnede ind i riddersalen
Det bliver dog ikke til noget. Sådan lyder meldingen fra Jim Lyngvild fredag, hvor han i et opslag på Facebook har offentliggjort nyheden om, at slotseventyret er gået i vasken.

”Vi må trække i håndtaget omkring købet af Harridslevgaard slot. Jeg vil ikke gå i detaljer, men mit hjerte er knust. Det er en kæmpe drøm der er brast, både personligt men også for både slottet og Nordfyns kommune.”

Opslaget er akkompagneret af en video, og heri fortæller Lyngvild, at parret har underskrevet en betinget købsaftale, men at de efterfølgende har fået kendskab til flere ting, som har betydet, at deres advokat på den baggrund har valgt at sætte en stopper for salget.

I videoen sætter Jim Lyngvild bevidst ikke ord på de omstændigheder, der har ført til, at man nu dropper projektet. Han har dog tidligere fortalt, han ved et besøg på slottet havde opdaget, at det regnede gennem taget til riddersalen.

Jim Lyngvild fortsætter i turismesporet
Forretningspartnerne har desuden erhvervet sig en del jord i området omkring slottet. Lyngvild fortæller, at den handel er gået i orden, og pengene er blevet betalt. Hvad der nu skal ske med dette, melder historien dog endnu ikke noget om.

Tidligere på ugen fortalte Jim Lyngvild, at han har erhvervet sig en ejerandel i det selskab, der har brugsretten til Charlottenlund Slot, og det bliver blandt andet her og på den campingplads ved Hobro, som han er involveret i, at han fremover vil bruge sin energi.

”Nu kigger vi fremad og holder fokus på Charlottenlund Slot, Bramslev bakker og alle de vidunderlige projekter, der konstant opstår for Trine Jepsen og mig.”

”Nogle gange er virkeligheden og drømme to ting, der desværre ikke helt kører i samme spor,” oplyses det i videoen med henvisning til det fejlslagne slotskøb.


Relaterede artikler:

Jim Lyngvild vil være dansk turismes Simon Spies

Jim Lyngvild omdanner slot til turistattraktion

Jim Lyngvild udvikler koncept til campingplads