Hejlsminde Badehotel. Foto: Hejlsminde Badehotel.

Historisk hotel retter op efter hygiejnekritik

Efter en hygiejnekontrol afdækkede manglende rengøring på et badehotel nær Kolding, er der nu lagt en plan, der skal udbedre forholdende. Det sker, efter at Kolding Kommune har bedt hotellet om at rette op.

Blomstrende alger og synligt snavs var noget af det, der mødte tilsynsteknikeren fra Eurofins, da de på vegne af Kolding Kommune, udførte en hygiejnekontrol på det historiske Hejlsminde Badehotel den 4. juli.

Her fandt hygiejnekontrollanten, at der ikke var gjort tilstrækkeligt rent i hotellets badeland siden sæsonåbningen tilbage i påsken. Det skriver JydskeVestkysten.

”Meget nedslående at besøge dem i dag. Der var rent ud sagt beskidt med alger hele vejen rundt om bassinet, som samtidig fremstår særdeles misvedligeholdt,” skriver tilsynsteknikeren i sin rapport.

Tager kritikken til sig
Hejlsminde Badehotel, der åbnede i 1912, er ikke som badehoteller er flest. Hotellets 24 ferielejligheder ejes af 24 private personer, der må benytte lejlighederne i fem uger om året, og det er feriecentervirksomheden Danland, der står for at leje værelserne ud, mens hotellets ejerforeningen primært står for at rengøre og vedligeholde hotellets badeland.

Siden besøget fra Eurofins indkaldte Kolding Kommune ejerforeningen til et møde, hvor foreningen fremlagde en handleplan, der ifølge afdelingschef for miljø og erhverv i Kolding, Christiane Plischke, indeholder ”rigtig gode tiltag.” Hun fortæller i øvrigt, at Kommunen kommer til at følge sagen tæt.

Ejerforeningens kasserer, Anton Michaelsen, fortæller, at det er en gruppe ejere, der her stået for rengøringen af badelandet, da det er vanskeligt at skaffe personale til opgaven.

Ansætter vicevært
Hotellet har dog nu hyret en vicevært, og hotellet har lovet, at man fremover vil gøre rent i badelandet to timer om dagen.

Derudover vil hotellet nu benytte en højtryksrenser i rengøringen fire gange i sæsonen, som løber fra påsken og frem til oktober.

Hejlsminde Badehotel skal derudover også levere endnu en handleplan til Kolding Kommunen, som sætter rammerne for indkøb af nyt pooludstyr som for eksempel en cirkulationspumpe, et større filter og skabe, som skal adskille opbevaringen af kemikalier fra vandbehandlings-midler, der lige nu opbevares sammen.

Det er umiddelbart en investering, som kommer til at koste omkring en million kroner, mener Anton Michaelsen.

 

Relaterede artikler:

Hotel får kritik efter sag om krænkende opførsel

Mangeårigt underskud hos nordjysk hotel fortsætter

Vil genrejse hotel med lokale gæster