Hotel Randers. Foto: Hotel Randers.

Hotel får kritik efter sag om krænkende opførsel

Et historisk hotel i Jylland får kritik fra Arbejdstilsynet, efter det er kommet frem, at en ledende medarbejder har udsat hotellets personale for tilsvininger og uønsket seksuel opmærksomhed og berøringer.

Efter et besøg på det historiske Hotel Randers i maj måned har Arbejdstilsynet nu udstedt et påbud til hotellet om at skride til handling over for en ledende medarbejder i hotellets restaurant, der ifølge flere af hotellets medarbejdere har udvist krænkende adfærd. Det skriver TV2 Østjylland.

Tilsynets rapport kredser om én medarbejder, som ifølge beretningen har udsat sine kolleger for krænkende handlinger med brutale tilsvininger, uønsket seksuel opmærksomhed og uønskede seksuelle berøringer.

Arbejdstilsynet giver påbuddet, da man vurderer, at arbejdet i hotellets restaurant, der har 25-30 ansatte, ikke er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, og at medarbejdere derfor risikerer at få forringet deres fysiske og mentale sundhed.

I rapporten fremgår det da også, at ansatte, som Arbejdstilsynet har været i kontakt med, har oplevet en trykket stemning på arbejdspladsen på grund af den pågældende medarbejders opførsel.

Til arbejdstilsynet har flere medarbejdere oplyst, at de er gået til hotellets ledelse med sagen, men at de har oplevet, at den krænkende opførsel er fortsat. Den pågældende medarbejder, påbuddet omhandler, kan ikke genkende kritikken, fremgår det af rapporten.

Medarbejder har fratrådt sin stilling
Den pågældende medarbejder har efter Arbejdstilsynets påbud fratrådt sin stilling. Hotellets bestyrelsesformand Anders Thoustrup oplyser, at det gode arbejdsmiljø efter hans vurdering er genetableret efter medarbejderens fratrædelse.

Han oplyser yderligere til TV2 Østjylland, at han nu ser sagen som afsluttet. Hotellets arbejdsmiljørepræsentant oplyser, at hun ikke har kendt til de krænkende handlinger fra den ledende medarbejder.

Et udtalt problem
En undersøgelse fra i år, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø står bag, viser, at sager som den på Hotel Randers er mere udtalt i hotel- og restaurationsbranchen end på det danske arbejdsmarked generelt.

Omkring 41 procent af de beskæftigede i hotel- og restaurationsbranchen har oplevet mindst én hændelse af uønsket seksuel opmærksomhed og chikane inden for de seneste 12 måneder, hvor det på tværs af alle brancher er 22 procent af de beskæftigede.

Samtidig har 36 procent af 15-19-årige i branchen oplevet uønsket seksuel opmærksomhed og chikane det seneste år, hvilket er samme niveau som andre brancher i Danmark.

I gruppen af 20-29-årige i hotel- og restaurationsbranchen har 57 procent oplevet uønsket seksuel opmærksomhed og chikane, hvor tallet er 37 procent for alle brancher.

 

Relaterede artikler:

Kvindelig elev fyret efter klage over seksuel chikane

Får lov at blive efter massiv kritik

Efter kritik: Forbedret arbejdsmiljø på museum