Direktør for Museum Sydøstdanmark Keld Møller Hansen tv. med den forhenværende museumschef Thorbjørn Kolbo Andersen th. PR-foto.

Får lov at blive efter massiv kritik

Efter, at museumschefen på et sjællandsk museum er fratrådt efter sager om interessekonflikt, nepotisme og medarbejderes mistrivsel, udtrykker bestyrelsen fortsat tillid til museets direktør.

15. marts har bestyrelsen på Museum Sydøstdanmark på et ekstraordinært møde, der handlede om et hårdt arbejdsmiljø på museet, besluttet, at museumsdirektør Keld Møller Hansen kan blive i stillingen. Det skriver TV2 Øst.

Museum Sydøstdanmark er et kulturhistorisk museum, der driver museer i kommunerne Køge, Vordingborg og Næstved.

Beskyldningerne om det hårde arbejdsmiljø har sit ophav i en sag, hvor en nu fratrådt museumschef på museet er blevet anklaget for nepotisme og interessekonflikt.

Efter mødet kunne bestyrelsens formand, Torben Nielsen, fortælle, at bestyrelsen stadig har tillid til Keld Møller Hansen, men at arbejdsmiljøet på museet nu skal undersøges.

”Bestyrelsen har haft en indgående drøftelse af situationen, og vi anerkender, at der er en række forhold, som vi ikke har været bevidste om, og som nu er bragt frem, siger Torben Nielsen til TV2 Øst.

Den aktuelle sag, som bestyrelsen drøftede, har betydet, at den nu forhenværende museumschef Thorbjørn Kolbo Andersen i sidste uge fratrådte sin stilling.

Fratrådt efter flere beskyldninger
Gennem både februar og marts er flere beskyldninger mod Thorbjørn Kolbo Andersen kommet frem.

8. februar skrev Frihedsbrevet, at der var en potentiel interessekonflikt, fordi Thorbjørn Kolbo Andersen gennem sin private virksomhed, Andersens Kunsthandel, har solgt billeder fra kunstnere, som også har arbejdet på udstillinger på Museum Sydøstdanmark.

For eksempel har Kolbo i sin kunsthandel solgt billeder på lærred af Jim Lyngvild, mens Lyngvild også har været med i flere udstillinger på museet.

Senere kunne Frihedsbrevet oplyse, at Kolbos mor, svoger og fætter var ansat på museet, og dermed kom sagen mod museumschefen også til at handle om nepotisme.

Seneste kritik kom frem 9. marts, hvor tidligere ansatte på Museum Sydøstdanmark til TV2 Øst og Frihedsbrevet kunne berette om et psykisk hårdt arbejdsmiljø, hvor personalet blev udsat for overfusninger og sexisme.

10. marts fratrådte Thorbjørn Kolbo Andersen sin stilling, efter at der var blevet afholdt et personalemøde på Museum Sydøstdanmark.

 

Relaterede artikler:

Kulturministeren vil reformere museumsområdet

“Museerne er et aktiv for kommunerne”

Danske ringborge til debat i Saudi-Arabien