Hotel Juelsminde Strand. Foto: Jesper Rais.

Vil genrejse hotel med lokale gæster

Et østjysk hotel øjner muligheden for at blive et lokalt samlingspunkt. Samtidig håber man på at skabe nyt liv i hotellet, der har haft underskud i flere år.

De seneste fem år har ikke været nemme for østjyske Hotel Juelsminde Strand i kystbyen af samme navn. Således har hotellet haft underskud siden 2018 på nær i 2019, hvor hotellet formåede at få et overskud på 1.128 kroner. De seneste to år er underskuddet til gengæld steget kraftigt.

I regnskabet for 2022 fremgår det, at hotellet havde et underskud på 2,4 millioner mod et underskud på 1,6 millioner kroner i 2021.

Nu ønsker hotellet dog at skabe fornyet aktivitet, og derfor har man ansat to nye hotelkokke i form af Natasja Hacene og Mathias Riberholdt.

En af deres bundne opgaver har blandt andet været at genindføre a la carte-retter på menukortet, og strategien er klar. Man vil gå efter at blive et samlingspunkt for lokale i Juelsmindeområdet.

”Vi vil jo gerne have, at de lokale kommer her og spiser, og så skal man regne med, at der er åbent, og at der er noget godt på menuen. Det bliver sådan fransk/nordisk med fokus på råvarer og selvfølgelig fisk – vi er jo ved vandet,” fortæller Mathias Riberholdt til Vejle Amts Folkeblad.

Det er håbet, at lokale kunder kan være med til at skabe nyt liv i hotellets bygninger. Hotellet oplyser i øvrigt, at man allerede nu har fået god respons fra lokalområde, hvor restaurantgæster har udtrykt tilfredshed med maden.

Godt år for moderselskab
Hotel Juelsminde Strand er en del af kæden Danske Hoteller, som ejer 25 hoteller i Danmark. Og selvom hotellet i Juelsminde gennem flere år har haft underskud, er det ikke ensbetydende med, at moderselskabet også har underskud.

Tvært imod var 2022 et bragende godt år for Danske Hoteller, der opnåede et overskud på 16,9 millioner kroner sammenlignet med 12,5 millioner kroner på bundlinjen i 2021.

Derudover steg kædens omsætning med 33 procent fra 243,9 millioner kroner i 2021 til 324,5 millioner kroner i 2022.

Danske Hotellers ledelse kalder i deres beretning resultatet for ”et helt igennem ekstraordinært godt resultat som primært er skabt ved et stærkt fokus på såvel driftsoptimering som på salg og forbedring af kunderelationer.”

Danske Hoteller gav i øvrigt givet Hotel Juelsminde Strand et koncerntilskud på 6,8 millioner kroner i 2022.

 

Relaterede artikler:

”Et helt igennem ekstraordinært godt resultat”

Danske Hoteller køber nordsjællandsk hotel

Historisk hotel fordobler kapacitet