HORESTAs administrerende direktør, Pia E. Voss. PR-foto.

Godt 300 sluttede sig til HORESTA i 2023

HORESTA forlader 2023 med flere virksomheder i medlemsbøgerne end året forinden. Organisationens direktør udtrykker glæde og peger på, at 2023 har været et år med politiske resultater.

I løbet af 2023 har HORESTA oplevet, hvad erhvervsorganisationen selv betegner som en betydelig medlemsvækst. Således har i alt 297 virksomheder sluttet sig til erhvervsorganisationen, og det indbefatter både hoteller, restauranter, forlystelsesparker og andre typer turismevirksomheder på tværs af Danmark. Det oplyser HORESTA i en pressemeddelelse.

Selv mener organisationens direktør, at medlemsvæksten skyldes, at HORESTA har vist, at man har formået at påvirke de politikere, som er med til at definere rammevilkårene, som de danske turismevirksomheder opererer under.

Hun tilskriver også væksten til en efterspørgsel på medlemsnær rådgivning fra de enkelte virksomheder i branchen.

“Vi er meget glade for den tillid, virksomheder viser os ved at tegne et medlemskab, og det forpligter. Heldigvis er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kan løfte opgaven, og det har vores medlemmer også oplevet i 2023,” siger Pia E. Voss.

2023 har budt på politiske resultater
Pia E. Voss fremhæver også, at opbakning til organisationen er forudsætningen for, at HORESTA har politisk gennemslagskraft, når organisationen forsøger at få ørenlyd til sine budskaber. Hun fremhæver samtidig, at 2023 har budt på flere politiske resultater.

”I 2023 har vi opnået en række vigtige resultater, for eksempel sikring af udbetaling fra Booking.com til hotellerne, bevarelsen af udeservering i København, sikring af Det økologiske Spisemærke og ’turismemillionerne’ på finansloven. I 2024 venter nye udfordringer, og dem glæder vi os til at tage fat på,” siger Pia E. Voss.

Et andet politisk resultat, som turistbranchen kunne gå på juleferie på, var i øvrigt en sænkning af afgiften på rumvarme og komfortnedkøling, som erhvervsorganisationerne havde ønsket sig.

I det oprindelige lovforslag, som blev fremlagt af skatteminister Jeppe Bruus (S), var der lagt op til, at lettelsen af afgiften udelukkende ville gøre sig gældende på hotelværelser, mens mere offentlige dele af hotellet som gangarealer, trapper, elevatorer og lobby ikke ville være dækket.

Erhvervsorganisationerne i branchen argumenterede for, at disse områder også skulle med i skattelettelsen, og den bøn blev hørt af politikerne.

Med nedsættelsen skal hotellerne nu betale en afgift på 9,3 kroner per gigajoule i stedet for de 68,8 kroner per gigajoule, som afgiften før lød på.

Relaterede artikler:

2024 bliver forhåbentlig et år med mindre turbulens

Skattelettelse: Glæder sig over ændringer i endelig aftale

HORESTA-årsmøde med fokus på trivsel