Rød Panda i Odense Zoo. Pressefoto.

Første zoo med grøn certificering

En zoologisk have bliver Danmarks første, der kan bryste sig af en ny bæredygtighedscertificering. Certificeringen gav mulighed for at sætte konkrete mål, lyder det.

Odense ZOO er den første zoologiske have i Danmark, der modtager miljøcertificeringen Green Attraction, attraktionernes pendant til Green Key, der blev lanceret den 30. august 2022 af HORESTA og Friluftsrådet. Det oplyser Odense ZOO i en pressemeddelelse.

Certificeringen betyder, at haven lever op til en række krav, der for eksempel omfatter affaldssortering, økologi når det gælder spisesteder, dyrefoder, rengøringsmidler, et lavere energiforbrug med mere.

At Odense ZOO nu lever op til miljøcertificeringens krav, er noget, som giver anledning til stolthed hos attraktionen.

”Vi er meget stolte over, at vi nu helt officielt kan kalde os for en grøn attraktion. Vi har i mange år arbejdet ud fra en generel grøn tankegang, men med kravene fra Green Attraction fik vi mulighed for at sætte et konkret mål for det arbejde,” siger Bjarne Klausen, der er direktør i Odense ZOO.

Direktøren fortæller, at certificeringen blot er et enkelt skridt på en større bæredygtighedsrejse.

”Vores første delmål var at opnå miljømærket, og det har vi nået nu takket være en stor indsats fra alle medarbejdergrupper i haven. Næste mål er at fortsætte det grønne arbejde og udvikle os i en endnu mere bæredygtig retning,” siger han.

Borgmester roser indsats
Certificeringen af Odense ZOO er noget, man har bemærket på borgmesterkontoret i Odense.

”Det er en flot anerkendelse, at Odense ZOO nu som den første zoo i Danmark bliver udnævnt til en Green Attraction. Det vidner om en ambitiøs og fremsynet indsats – som på alle måder flugter med de store grønne ambitioner vi har i Odense, blandt andet om at være en klimaneutral by senest i 2030,” siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Green Attraction uddeles af en jury bestående af repræsentanter fra Friluftsrådet og HORESTA, og bag ordningen står Danske Zoologiske Anlæg og Akvarier, Foreningen af Forlystelser i Danmark, Organisationen Danske Museer, Videnspædagogiske Aktivitetscentre og HORESTA.

Odense Zoo slog i 2022 besøgsrekord, da 448.361 gæster gik igennem indgangen til parken. Den hidtidige rekord lød på 439.500 gæster og blev sat tilbage i 2001, da Oceanium med søkøer og pingviner åbnede.

 

Relaterede artikler:

Ny besøgsrekord i Odense Zoo – Men inflationen kan mærkes

Stor dansk attraktion får miljømærke

Kæde genvinder miljømærke på samtlige hoteller