Sådan kommer Scandic-hotellet på Aarhus Ø til at se ud. (Illustration Bjarke Ingels Group)

Entreprenør fundet til milliarddyrt hotelbyggeri

Der er fundet et entreprenørfirma til Scandics kommende storhotel på Aarhus Ø. Hotellet var først tænkt som et konferencehotel, men COVID-19 har fået bygherrerne til at skifte kurs.

Hvis alt går efter planen, står der til september 2026 et færdigbygget og storstilet Scandic-hotel på Aarhus Ø på 37.000 kvadratmeter og 342 værelser.

Bag byggeriet står Bassin 7 Erhverv ApS, som er ejet af Anders Holch Povlsen, Rune Kilden og Stine Hindby. Scandic Hotels blev en del af projektet i 2017, og dengang var planen oprindeligt, at hotellet skulle have 500 værelser fordelt på 29.000 kvadratmeter.

I denne uge blev det offentliggjort, at det bliver entreprenørvirksomheden NCC, der skal stå for opførelsen af hotellet. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

”Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre. Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt. Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt. Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet,” siger Mogens Nielsen, direktør i NCC Building Vest.

Ændret format efter corona
Hotellet er tegnet af det berømte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, og byggeriet er anslået til at koste 1,3 milliarder kroner, oplyser NCC.

Det var oprindeligt planen, at hotellet skulle være et konferencehotel med kapacitet til at rumme 2.000 konferencedeltagere.

Byggeriet, der skulle være startet 2020, blev imidlertid forsinket på grund af coronapandemien. Tiden under pandemien brugte bygherrerne til at gentænke konceptet. På grund af pandemiens negative effekt på konferencemarkedet, valgte bygherrerne at gentænke hotellet som et spahotel. Det fortæller Rune Kilden til Aarhus Stiftstidende.

”vi måtte gøre noget andet, og tænkte, ‘Hvad mangler byen?’ Vil man på spa-ophold, skal man i dag minimum til Vejle/Kolding. Nu bringer vi det til byen med et city-resort. Og spahotellet passer faktisk bedre ind ved Bassin 7 end et konferencehotel. Det er et hotel til de gæster, der kommer i hverdagene, men i høj grad også et weekend-hotel. Vi regner med, at spa-gæsterne kommer til at besøge nogle af de mange restauranter, der er ved at komme på Aarhus Ø, og at de vil være med til at skabe derude,” siger han.

Hotellet kommer til at have et 2.000 kvadratmeter stort spaområdet på 15., 16. og 17. etage, og på 18. etage vil en skybar være at finde.

 

Relaterede artikler: 

Ny overenskomst for hoteller og restauranter

Bühlmann overtager historisk hotel

Tysk hotelkæde bygger første hotel i Danmark