David Lappartient. PR-foto.

Topministre leverede Danmarks bud på VM

Onsdag var tre ministre vært for ledelsen i Den Internationale Cykelunion. Danmark har før vist sit værd, når det gælder store begivenheder, og nu øjner regeringen en mulighed for en stor succes, lyder det.

Onsdag afleverede Danmark sit officielle bud på VM i landevejscykling i 2029. Her tog kulturminister Jakob Engel-Schmidt, erhvervsminister Morten Bødskov og vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen imod Den Internationale Cykelunions (UCI) præsident David Lappartient, generaldirektør Amina Lanaya og kommunikationsdirektør Christophe Marchadier.

Det skete under en officiel budoverdragelse på Christiansborg, hvor også flere kommuner og borgmestre var til stede, som har værtsbyer på ruten. Det gælder Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Helsingør Kommune og Roskilde Kommune, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark var også til stede. Til Ekstrabladet fortalte David Lappartient onsdag, at Danmark har leveret et meget solidt bud på et VM. Han havde mange rosende ord til overs for Danmark.

”For UCI er det vigtigt at være i lande, hvor der er passion. Det er vigtigt, at der kommer tusindvis af mennesker ud på landevejene, for vi vil skabe billedet af, at fansene spreder passionen for cykelsporten. Det kan vi få i Danmark,” sagde præsidenten blandt andet.

Danmark kan håndtere store sportsbegivenheder
De tre minister, som stod i spidsen for ceremonien, betegner alle cykelsporten som en dansk nationalsport og Danmark som en stor cykelnation. Vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen fremhæver, at Danmark før har haft succes med at være vært for store begivenheder.

”Vi går efter at få VM i cykling til Danmark i 2029. Det er en stor begivenhed, men vi har tidligere vist, at Danmark kan håndtere store sportsbegivenheder. Både VM i cykling i 2011 og Tour de France-starten i 2022 var store succeser for både publikum og cykelsporten. Det skal VM i 2029 også være her i Danmark,” siger ministeren.

Til budoverdragelsen talte ministrene og Danmarks Idrætsforbund også med David Lappartient om det kommende OL i Paris 2024, da Lappartient også er formand for den franske olympiske komité.

Har før genereret stor turismeomsætning
Vinder Danmark buddet, vil det være syvende gang, at VM i landevejscykling kommer til byen. Faktisk var Danmark den første nation, der lagde asfalt til begivenheden. Det skete i 1921, og siden da har Danmark været vært i 1931, 1937, 1949, 1956 og senest i 2011.

Da København sidste gang var værtsby for VM i landevejscykling i 2011, kunne hovedstadens hospitalityindustri og generelle erhvervsliv glæde sig over den turismeomsætning, som eventet genererede.

Sport Event Denmark har således tidligere meddelt, at eventet dengang stod for en turismeomsætning på 232 millioner kroner, hvilket var rekord indtil 2018, hvor VM i ishockey genererede en turismeomsætning på hele 967 millioner kroner i København og Herning, hvor eventet fandt sted.

 

Relaterede artikler:

Aarhus håber på eksponering for millionvis af seere med VM

Dansk bud på stort cykelløb tager form

Danmark vinder bud på stort cykelløb