Amalie Druekær Rasmussen kan nu kalde sig Europas næstbedste tjener under 25 år. PR-foto.

Dansk tjener løb med sølvet til EuroSkills

Europas næstbedste tjener under 25 år er dansk. Til dagligt arbejder hun på en sjællandsk restaurant. ”Jeg valgte at følge hjertet,” lyder det.

I starten af året blev Danmarks plads på de gastronomiske tinder cementeret, da Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og hans assistent, Elisabeth Madsen, fra Svinkløv Badehotel løb med guldmedaljen på den verdensberømte kokkekonkurrence Bocuse D’Or i Lyon, der betegnes som kokkekunstens uofficielle verdensmesterskaber.

Nu kan Danmark så også bryste sig af at have Europas næstbedste tjener under 25 år, for det var den 21-årige Amalie Druekær Rasmussen, der løb med sølvet til konkurrencen EuroSkills, der blev afholdt i Gdańsk, Polen. Hun var en del af et felt på 19 konkurrenter, hvor en kollega fra Sverige løb med guldet.

I alt 600 europæiske fag-talenter har i denne uge konkurreret på at være bedst inden for de erhvervsfaglige uddannelser, heraf 21 danskere, der blandt andet kæmpede i fag som murer, bygningssnedker og konditor samt – inden for hotel- og restauranterhvervet – kok, tjener og receptionist.

En branche fyldt med muligheder
Amalie Druekær Rasmussen arbejder til daglig på Restaurant Støvlet Katrines Hus i Sorø. I en branche, der ønsker at gøre sig selv attraktiv i ungdommens øjne, har Amalie Druekær Rasmussen netop gået den vej, som branchen håber, at flere vil vælge.

“Jeg gik ud af folkeskolen med et gennemsnit på 10, så jeg kunne sagtens have taget en anden uddannelse. Men jeg valgte at følge hjertet, og det er jeg glad for hver eneste dag. Branchen er fuld af muligheder, hvis man vil arbejde i udlandet, på store hoteller og restauranter, eller hvis man vil videreuddanne sig til for eksempel sommelier. Og så passer det mig rigtig godt, at jobbet ikke er et typisk 9-17-arbejde,” fortæller hun i en pressemeddelelse.

HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane, var med i Polen, og hun glæder sig over den danske sølvmedalje.

”Det kræver utrolig meget at begå sig i EuroSkills, men Amalie leverede en fantastisk indsats og vandt som den første dansker nogensinde en medalje inden for tjenerfaget. Hun er en fantastisk repræsentant for sit fag og kan forhåbentlig bidrage til, at flere unge får øjnene op for al den faglighed og alle de muligheder, som tjenerfaget rummer,” siger Pia Svane.

Danmark blev også nummer 10 og 11
Den danske deltager i kokkekonkurrencen, Karl Emil van Ingen Schytt Olesen, fik en 10. plads i et felt med 22 andre europæiske kokke. Men han kan også rejse hjem med en ”Medallion For Execellence”, som han fik tildelt, fordi han scorede mere end 700 point. Ligesom hos tjenerne var det Sverige, der løb med sejren i kokkekonkurrencen.

Stefan Kongebro Madsen fik en 11. plads i konkurrencen for unge receptioner. Her var det Schweiz, som vandt guld.

Det danske Euroskills-hold kommer hjem med i alt otte medaljer. Tre af sølv og fem af bronze og blev samlet set syvende bedste nation af de 32 deltagende lande. Seks danskere fik desuden en ”Medallion For Execellence”.

Danmark skal i øvrigt være vært for næste udgave af EuroSkills i 2025.

 

Relaterede artikler:

Danmark cementerer rolle som gastrodestination

Her er de nye Michelin-restauranter

Dansk Bocuse d’Or-sejr kan give turismen et boost